Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak én adtam fel véglegesen...

Csak én adtam fel véglegesen azt a vagyamat hogy egyszer lesz egy saját otthonom?

Figyelt kérdés
Gyerekek ez nem sirankozas. Az elmúlt 7 évben mióta dolgozom folyamatosan tettem félre , teljes havit nem tudtam sajnos mert az anyukám kis nyugdíjas. Segítenem kellett őt. Kései gyerek vagyok sajnos. Szóval annyi a lényeg hogy hiába tettem folyamatosan félre egyszerűen nem tudom utol érni a piaci árakat. A nagyosszegu jelzalog hitelt nem egy emberre tervezték de párkapcsolatot kialakitani sajnos nehéz. Egyszerűen feladom. Egy dolog boldogít talán hogy az egyetemi diakhitelemet kiperkaltam. Beletorodtem, elfáradtam, elfogadtam hogy öreg leszek mire talán a csaladalapitasban tudok gondolkodni, és azt is hogy lehet sosem lesz családom. Nem tudom egyszerűen lekovetni az árváltozás. A hitellel nem lenne problémám de nem tudok normalisat venni csak nagyon drágán azzal meg egyértelműek tulvalalnam magam és belebuknek. Minden esetre örülök annak hogy az embereknek legalább nőtt a vagyona. Ezzel semmi gond sincs.

2022. dec. 29. 10:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
69%

1000 Euro az semmi, az egy szar! Diplomás ápolóként br. 400-at keresel itthon, miért menne ki plusz 100 ezerért? Annak mi értelme van? Akik így kijárnak gondozni és váltják egymást, ált. 2 hetet dolgoznak kint és két hetet vannak itthon, ezért kapnak 1000 euro-t, és ez fekete munka!!! Az esetek 99%-ban az! Ehhez nem kell főiskolai végzettség! Ezt egy otthon, a számítógép előtt teljesített OKJ-s oklevéllel megteheted! Aki ilyeneket ajánl, az totálisan el van tájolva! Ez olyan kb. mintha egy építésznek ajánlanád, hogy álljon be kőművesnek!

Aki azt gondolja, hogy diplomás ápoló gondozási területen elkeserítően keveset keres, annak fogalma nincs! Az utóbbi öt évben duplájára emelkedett a fizetésük! Nem tudom milyen tévképzeteitek vannak a külföldi munka tekintetében, de ha kiköltözik Ausztriába és ott helyezkedik el gondozási központban, akkor annyit kereshet, hogy fenn tud tartani egy albéreletet (egy pont ekkorát vagy kisebbet) és slussz, ennyi! Él minden hónapban, nem kell nyomorogni, de nagyon félretenni sem kell! Annyit lehet félretenni, amennyit rendszerint elvisznek a váratlan kiadások!

Az osztrákoktól viszont egy dolgot megtanulhat! Az, amit problémaként él meg, az számukra nem hogy nem probléma, egyszerűen értelmezhetetlen számukra! A többség bérelt ingatlanban él és előnyként beszél a bérelt ingatlanról, nem akadályoztatja sem pártalálásban sem pedig a gyermekvállalásban! Ők a vásárlástól félnek, mert nyilván a többség hitelre tudna ott is vásárolni, de ezt meg azért nem szeretnék, mert így helyhez vannak kötve! Az épülő lakások elsöprő többségét tehetősebb emberek vásárolják, befektetési céllal, kiadásra vásárolják meg, de ezek az emberek nem diplomás ápolók!

Nem látom a problémádat! Rossz helyen van a kocsi, ez egyértelmű, ha ott, ahol laksz nem tudsz vásárolni ingatlant, akkor mozdulni kell az országban bárhová! Lehet menni külföldre is, ez rajtad áll, de külföldön is bérelni fogod az ingatlant! Magyarázd meg, hogyha a célod a saját ingatlan, akkor mi értelme van külföldre menni bérelni ingatlant?! Vidéken a legkisebb, pár ezer fős városban is ált. van gondozási központ, ott is ugyanannyi a fizetésed, mint nagyvárosban/fővárosban, azonban az ingatlanok ára mégiscsak elfogadhatóbb. Lehet vásárolni ingatlant. Mennyi a félretett pénzed? Nézd meg azért országosan mi a legjobb ajánlat! Diplomás ápolóként főnővér minimum lehetsz, de intézményvezető is! Szerintem be vagy tojva a felelőségvállalástól! Ami teljesen természetes, nem valamiféle felvállalhatatlan dolog, mindenki be van tojva, csak az van előrébb, aki legyűri, aki legyűri az viszont úgy kezdi, hogy bevallja ezt magának és az első hónapokban, akár években gyomorideggel kel és fekszik!

Ez egy tipikus eset, amikor nem hajlandó valaki kimozdulni az országban bármelyik másik településre, de külföldre költözés az viszont játszik... Fura egy gondolkodás, de gyakori!

2022. dec. 30. 08:31
 22/28 A kérdező kommentje:

#21 nekem nem lenne bajom a béléssel de Magyarországon ez nincs leszabályozva, bármikor kitehetnek, bármikor hozhat olyan feltetleket a tulaj amit nem tudunk tartani, voltam olyan albérlet nezesen ahol azt mondta a tulaj hogy a szerződésben szereplni fog hogy le kell mondanom a birtokvedelemrol, én meg mondtam hogy ez jogszabály ellenes erre még elhagyott, szóval vannak problémák Magyarországon albiba nem lehet családot alapítani.

Másfelől pedig az ország elfelejtett társadalomban gondolkodni ami ugyan úgy zavar.

2022. dec. 30. 08:37
 23/28 anonim ***** válasza:
6%

Jól van, erre majd rájössz, hogy miért hülyeség... Az a része igaz, hogy a biztos a saját, de a többi, amiről úgy gondolod, hogy ez speciális eset, hogy az országunkat jellemzi, arra majd rájössz, hogy nem igaz, ha elköltözöl külföldre, de azért annyit ígérj meg, ha kiderül számodra ez, akkor nem esel tagadási fázisba csak azért, mert megerőszakolnád magadat azzal, ha bevallanád magadnak, hogy tévedtél!

Rengetegen élnek gyerekkel albérletben, itthon is! Köztük ismerősöm is, immáron 12 éve ugyanabban az albiban! És ezek nem ilyen égbefosott szavak, mert a munkámból adódóan némi túlzással a fél megye lakásaiban már megfordultam! Csak az elmúlt 10 évben legalább 100 olyan ingatlanon dolgoztam, ami kiadásra készült és gyermekeseknek!

2022. dec. 30. 09:41
 24/28 anonim ***** válasza:

10: De erre csak nem válaszolsz...:

Nem akarsz magáneübe menni? Idősotthonba például?

Többszörösét kereshetnéd.

2022. dec. 30. 10:17
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló kérdést akartam kiírni. 30 évesen anyuval élek, fizu 400 körül megvan viszont anyut is támogatnom kell ha elköltözök, mert kevés a nyugdíja. Év elején még úgy volt, hogy megpróbálok saját lakást venni vidéken. Akkor még olyan 23-25 körül voltak egész jól felújítottak. Meg is néztem 6-ot. A háború/infláció miatt nem mertem belevágni. Na ezek most év végére felmentek 28-30 millióra és a hitelek is megemelkedtek.

Fel kellene vennem 17 milliót kb, kapnék is viszont botrány, hogy 20 év után több, mint a dupláját kell visszafizetni. Az járt jól aki covid alatt tudott venni lakást. Ismerős valami 4,5%-os hitelt tudott felvenni.

Úgyhogy egyelőre várok. Nagyon frusztrál és nagyon gáz, hogy anyuval élek de ilyen hitelek mellett hova ugráljon az ember? Plusz az élelmiszerek ha nőnek még 50%-al akkor megint plusz kiadás lesz.

2022. dec. 30. 21:07
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

25: Az hogy alakult nálatok ki, hogy kevés a nyugdíja?

Csak azóta nyugdíjas, hogy te már tudod segíteni?

Elvileg a fizetése közelében kell legyen a nyugdíjösszeg is, tehát ha a fizetéséből még téged is fönntartott, akkor nem értem, hogyhogy most egymagára nem elég...

2022. dec. 30. 23:37
 27/28 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek egyszerűen már nem is akarok maradni, sajnálom az itt elvesztegetett éveket. Jövőre kemények. Szerintem hamar sikerül.
2022. dec. 31. 12:44
 28/28 anonim ***** válasza:
79%
Ne Pesten keresgélj vagy városban, hanem falun. Egy felújítandó házat már pár millióért meg lehet venni.
2023. jan. 1. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!