Leválaszthatom a pincének azt a részét ami az én házam alá nyullik?
Az lenne a kérdésem hogy,most vásároltunk egy házat és kiderült ,hogy a házunk alatt a szomszéd pincéje húzodik kb 15-20m mélyen. Sőt, a pince egyik szellőzője a házunk falából jön ki.
Ilyenkor mi a teendő?
jogom van kisajátítani azt a részt a pincéből? Arra gondoltam csinálok egy lejárót
,és a telkem határánál felfalazom.
Annyit még hozzátennék, hogy a háznak és a pincének korábban egy tulajdonosa volt, azért van így kivitelezve. A telek ketté lett választva és így adták el, hogy az egyiken a pince, a másikon a ház.
házvásárlásnál alaposan meg kell nézni, mit vesz az új tulaj(jelölt)az adásvételiben utalni kell a teljes épület ismeretére, valamint mellékletként kell egy energiatanusítvány is, amiben szerepelnie kell a legkisebb helyiségnek is...ha ezek nincsenek meg, akkor hol volt az ügyvéd, vagy bárki is, aki az adásvételt felügyelte.
Ez az egész úgy érvénytelen, ahogy van.
Idegen létesítmény nem lehet a szomszéd haza alatt, hacsak nem kötöttek erről szerződést...ha ez nincs az adásvételiben, akkor kuka az egész, sőt, a szomszéd kártérítést is kell, hogy fizessen..
Hol van az ügyvéd, és az energiamérést végző jegyzőkönyve?
De az is lehet, hogy én nem figyeltem eléggé...
Ja, le lehet falazni, mert az idegen létesítmény veszélyes lehet a felette lévő házra..(berobban a pálinkafőző, vagy megfúrja a mennyezetet aljas ármány céljából,stb...stb..tehát nem lóghat át semmiféle közmű, alagút...vagy busásan meg kell fizetnia a használatot(20 oldalas jkv)
Nem volt semmi nyoma a dolognak.
Az a szellőző is nagyon nehezen észrevehető, ott bukott ki az is amikor elkezdtem leverni a régi vakolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!