Ercsi milyen hely mostanában?
Én olyan "remhíres" helyet még nem láttam, ami javult volna, vagy legalább nem romlott volna tovább.
2-ből kijön még 4-5 25 éves korukra, aztán azokból is...
Olvastam régen rém híreket róla, azóta változott valami?“
Nem, nem változott semmit
Ercsin megállt az idő.
A környékére ne menjél, kerüld messziről.
Savanyúrét rosszabb, mint volt. A közlekedés egész jó.
Az iskolában/óvodában sok a lopás.
Az emberek... vegyes.
A Bethlen Gábor utca az a full gettótól van kb. 500 méterre légvonalban, a település határán.
Oda semmiképp nem költöznék.
A közbiztonság azért sokat javult az elmúlt 15 évben.
A az undorító cigányok száma is némileg redukálódott, és betörésekről szinte alig hallani.
Mondom ezt úgy, hogy a tótlik részen lakok, ahol 2010 előtt kb. minden naposak voltak a betörések. Manapság már évek óta nem hallottam betörésről a környéken.
Sokat jelent, hogy azok a cigányok akik bűnszervezetben tevékenykedtek, pl. orgazdák voltak, vagy egyéb alvilági ügyleteket folyattak, azok már vagy meghatlak vagy a sitten ülnek.
Az újabb generáció meg már bár cigány maradt, de nem annyira hajlamos a bűnözésre. Vagy legalábbis nem Ercsiben tevékenykednek.
A 6-os út kettészeli a várost, minden értelemben. Konkrétan egy vízválasztó vonal. A 6-os út savanyúréti oldalát messziről kerülni kell.
Nem véletlen olcsók ott a házak. Ugyan az a ház a 6-os út másik oldalán akár 10-20 millióval is többe kerülhet, nyilván nem kell részletezni miért.
Értem akkor :)Én úgy látom, hogy sok házat hirdetnek ,elég alacsony áron amik amúgy belül jól néznek ki de akkor ezek eléggé gyanúsak. Valamelyik hirdetés be se lövi a helyet csak annyi, hogy Ercsi, az meg elég tág helyszínre utal.
Családban van olyan aki csak tömeg közlekedni tud Pest felé. Vonatok milyenek ,állomás is ennyire hajmeresztő a leírtak alapján?
Egy éve élünk Ercsiben. Rokonaink régóta vannak itt. Igaz a mondás, hogy a 6-os út alatt (Duna felöli oldal) elmegy, felette getto.
A busz elmegy, a vasútállomás környékén nem szívesen hagynám se a bicajom, se az autóm. A gyereket oviba még lehet idejáratni, az iskolásokat már a normálisabb szülők inkább elviszik máshova, így elég sötét az összetétel sajnos.
Igazi kis falusi feeling, én nagyon szeretek itt élni, de nekünk nagyon jó szomszédaink vannak, jobb környéken/utcában élünk. Rengeteg a cigány a településen, de nekem ezzel nincs bajom, amíg dolgoznak és megadjuk egymásnak a kellő tiszteletet. Nem haverkodunk velük, lényegében csak aludni járunk haza. A bevásárlást elintézzük máshol, minden mással elégedettek vagyunk.
Egyébként a tősgyökeres helyiek azt vallják, hogy egyre több a roma, de már nem olyan rossz a helyzet, mint 10 éve. A legtöbb dolgozik és a mostani fiatalok már nem vállalnak 2-3 gyereknél többet. Próbálják kirángatni őket a mély szegénységből önkori szinten, ami ugye nem egyszerű, de lassacskán talán halad. A "banda vezérekről" meg feljebb írtak. Ha valamelyik kiszabadul, akkor megszaporodnak a piti bűnözések, de ez inkább bosszantó, mint valós kár. Van kamerarendszerünk és a távfelügyelethez is be van kötve a házunk, de minket eddig semmilyen attrocitás nem ért. A rokonainknak is az volt a legnagyobb, hogy leszedték a barackot a fáról egy éjjel...
Az olcsó ingatlan nem véletlenül olcsó! De ha elautóztok a településen egy kicsit, akkor messziről ordítani fog miről beszélünk. Sokkot kapsz, ha Savanyúrét felé jársz. De mondjuk a Dunapart felőli részen vannak egész szerethető utcák. Durva kettősség. :D
Az egész egyébként még a 90-es években indult, mikor a szocik ezerrel nyomták a cigányokba a pénzt, ezzel megalapozva a fix szavazótábort.
Ercsibe is rengeteg cigányt telepítettek be a rendszerváltozás után.
Aztán az igazi mélypont akkor volt, mikor egy Bátki József nevezetű volt katonatiszt, aki egy igazi kőkemény korrupt kommunista és alkoholista - lett a polgármester. A cigányokat busszal hordták be szavazni, kaját meg piát kaptak cserébe. Na így lett ő 8 évig polgármester (szerencsére 2009 óta már alulról szagolja az ibolyát).
Ez 8 év egyébként nem másról szólt (1998-2006), mint a város teljes leamortizálásáról, és kilopni annyi pénzt amennyit csak lehet (Érden nem véletlen épült "családi" több száz milliós ingaltanuk akkoriban).
Ez alatt a 8 év alatt semmi nem történt, csak visszafelé haladás.
Aztán ahogy lecserélődött az egész MSZP-s vezetés, elindult a fejlődés. Megépült a rendőrőrs, fokozódott a rendőri jelenlét így a bűnözés is egyre jobban szorult vissza. Sok állami feladatot ellátó épületet felújítottak, óvódák, bölcsődék stb. Utakat aszfaltoztak, közvilágítást telepítettek, Duna partot rendbe tették, megépült a kistérségi egészségügyi központ, így már nem kell egy szív ultrahangért fél napot "kirándulni" másik városba.
Szóval az elmúlt 15 évben sokkal élhetőbb lett a település. Cigányok azok vannak és lesznek is, de már korántsem az az igazi alja putris bűnöző réteg.
Mint ahogy a #6 is írta és én is a #4 válaszomban, a 6-os út savanykás oldala az igazi gettó. Ebbe beletartozik a vasútállomás is. Kocsit, bringát ilyesmit nem szabad otthagyni. Nem azért mert ellopják, hanem mert a takony kis cigány kölkök kárt tesznek benne ha pl. biciklivel belerongyol. Vagy kilopja a szelepet a bringából mert miért ne.
Szóval viccen kívül mondom, hogy a 6-os út mint a berlini fal, úgy szeli ketté a várost. Nagyon jól gondold meg, ha a "keleti" oldalon akarsz házat venni! 😁
7# Basszus köszi az infót, ezt így még senki nem vezette le! Tudod mennyit gondolkoztunk családi szinten, hogy mi okozhatja, hogy itt ekkora volt a "baj" és ennyire rossz a település megítélése? :D
Amikor egy éve ideköltöztünk én a rokonaimmal is nagyon sokat beszélgettem és két itt élő kollégámmal is. Ha tervezitek a költözést és van kivel, akkor én azt javaslom beszélgessetek ti is, de tényleg egyszerűesn elég csak elautózni az egyes területeken és látható a különbség. Vakon ne vegyetek semmit, az tuti. Jellemzően az olcsó azért olcsó, mert sz*r helyen van, de mivel amúgy sem túl jó hírnevű a település, a jobb helyen lévő és jó műszaki állapotú ingatlanok is olcsóbbak, mint a környéken. Mi így kerültünk ide, pedig amúgy baromi jó a közlekedés. Előtte közelebb laktunk Budapesthez, de sokkal többet ültem a dugóban, mint most. Kilométerben több egy kicsit, de időben jobb.
7-es hol változott Ercsi? Mert én azt látom hogy egyre rosszabb a helyzet. Lecserélődött? Nemrégiben visszaszavazták azt a polgármestert aki többszörösen megbukott! Egyre több a szemét a családom egymást kíséri mert már nem egyszer volt olyan eset, hogy a kisebbik húgomat megdobálták kővel. Engem vasdorongokkal meg egyéb dologgal dobáltak fenyegettek hogy és a torkom elvágását helyezték kilátásba pedig csak édesanyámért mentem ki aki ugyanezen fent említett okok miatt meg a kóbor kutyák miatt nem mer egyedül hazamenni.
Úgyhogy üzenem a kérdezőnek hogy még véletlenül se költözz ide. Ajánlom Százhalombattát az sokkal civilizáltabb.
A település melyik részén élsz?
Mert felénk nem kísér senki senkit, mégsem történt mégcsak hallomásból sem ilyesmi a környékünkön.
Mindennap buszozok, sokszor az utolsó budapesti busszal jövök haza és nőként simán hazasétálok egyedül a megállóból minden félsz nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!