Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ercsi milyen hely mostanában?

Ercsi milyen hely mostanában?

Figyelt kérdés
Budapestről költöznénk. Bethlen Gábor utca környéke érdekelne jobban. De jöhet infó iskolákról,emberekről, közlekedésről. Olvastam régen rém híreket róla, azóta változott valami?
2022. dec. 25. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

Én olyan "remhíres" helyet még nem láttam, ami javult volna, vagy legalább nem romlott volna tovább.

2-ből kijön még 4-5 25 éves korukra, aztán azokból is...

2022. dec. 25. 20:22
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Olvastam régen rém híreket róla, azóta változott valami?“

Nem, nem változott semmit

Ercsin megállt az idő.

A környékére ne menjél, kerüld messziről.

2022. dec. 25. 21:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Savanyúrét rosszabb, mint volt. A közlekedés egész jó.

Az iskolában/óvodában sok a lopás.

Az emberek... vegyes.

2022. dec. 25. 23:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A Bethlen Gábor utca az a full gettótól van kb. 500 méterre légvonalban, a település határán.

Oda semmiképp nem költöznék.

A közbiztonság azért sokat javult az elmúlt 15 évben.

A az undorító cigányok száma is némileg redukálódott, és betörésekről szinte alig hallani.

Mondom ezt úgy, hogy a tótlik részen lakok, ahol 2010 előtt kb. minden naposak voltak a betörések. Manapság már évek óta nem hallottam betörésről a környéken.

Sokat jelent, hogy azok a cigányok akik bűnszervezetben tevékenykedtek, pl. orgazdák voltak, vagy egyéb alvilági ügyleteket folyattak, azok már vagy meghatlak vagy a sitten ülnek.

Az újabb generáció meg már bár cigány maradt, de nem annyira hajlamos a bűnözésre. Vagy legalábbis nem Ercsiben tevékenykednek.

A 6-os út kettészeli a várost, minden értelemben. Konkrétan egy vízválasztó vonal. A 6-os út savanyúréti oldalát messziről kerülni kell.

Nem véletlen olcsók ott a házak. Ugyan az a ház a 6-os út másik oldalán akár 10-20 millióval is többe kerülhet, nyilván nem kell részletezni miért.

2022. dec. 26. 01:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Értem akkor :)Én úgy látom, hogy sok házat hirdetnek ,elég alacsony áron amik amúgy belül jól néznek ki de akkor ezek eléggé gyanúsak. Valamelyik hirdetés be se lövi a helyet csak annyi, hogy Ercsi, az meg elég tág helyszínre utal.

Családban van olyan aki csak tömeg közlekedni tud Pest felé. Vonatok milyenek ,állomás is ennyire hajmeresztő a leírtak alapján?

2022. dec. 26. 09:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy éve élünk Ercsiben. Rokonaink régóta vannak itt. Igaz a mondás, hogy a 6-os út alatt (Duna felöli oldal) elmegy, felette getto.

A busz elmegy, a vasútállomás környékén nem szívesen hagynám se a bicajom, se az autóm. A gyereket oviba még lehet idejáratni, az iskolásokat már a normálisabb szülők inkább elviszik máshova, így elég sötét az összetétel sajnos.

Igazi kis falusi feeling, én nagyon szeretek itt élni, de nekünk nagyon jó szomszédaink vannak, jobb környéken/utcában élünk. Rengeteg a cigány a településen, de nekem ezzel nincs bajom, amíg dolgoznak és megadjuk egymásnak a kellő tiszteletet. Nem haverkodunk velük, lényegében csak aludni járunk haza. A bevásárlást elintézzük máshol, minden mással elégedettek vagyunk.

Egyébként a tősgyökeres helyiek azt vallják, hogy egyre több a roma, de már nem olyan rossz a helyzet, mint 10 éve. A legtöbb dolgozik és a mostani fiatalok már nem vállalnak 2-3 gyereknél többet. Próbálják kirángatni őket a mély szegénységből önkori szinten, ami ugye nem egyszerű, de lassacskán talán halad. A "banda vezérekről" meg feljebb írtak. Ha valamelyik kiszabadul, akkor megszaporodnak a piti bűnözések, de ez inkább bosszantó, mint valós kár. Van kamerarendszerünk és a távfelügyelethez is be van kötve a házunk, de minket eddig semmilyen attrocitás nem ért. A rokonainknak is az volt a legnagyobb, hogy leszedték a barackot a fáról egy éjjel...

Az olcsó ingatlan nem véletlenül olcsó! De ha elautóztok a településen egy kicsit, akkor messziről ordítani fog miről beszélünk. Sokkot kapsz, ha Savanyúrét felé jársz. De mondjuk a Dunapart felőli részen vannak egész szerethető utcák. Durva kettősség. :D

2022. dec. 26. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az egész egyébként még a 90-es években indult, mikor a szocik ezerrel nyomták a cigányokba a pénzt, ezzel megalapozva a fix szavazótábort.

Ercsibe is rengeteg cigányt telepítettek be a rendszerváltozás után.

Aztán az igazi mélypont akkor volt, mikor egy Bátki József nevezetű volt katonatiszt, aki egy igazi kőkemény korrupt kommunista és alkoholista - lett a polgármester. A cigányokat busszal hordták be szavazni, kaját meg piát kaptak cserébe. Na így lett ő 8 évig polgármester (szerencsére 2009 óta már alulról szagolja az ibolyát).

Ez 8 év egyébként nem másról szólt (1998-2006), mint a város teljes leamortizálásáról, és kilopni annyi pénzt amennyit csak lehet (Érden nem véletlen épült "családi" több száz milliós ingaltanuk akkoriban).

Ez alatt a 8 év alatt semmi nem történt, csak visszafelé haladás.

Aztán ahogy lecserélődött az egész MSZP-s vezetés, elindult a fejlődés. Megépült a rendőrőrs, fokozódott a rendőri jelenlét így a bűnözés is egyre jobban szorult vissza. Sok állami feladatot ellátó épületet felújítottak, óvódák, bölcsődék stb. Utakat aszfaltoztak, közvilágítást telepítettek, Duna partot rendbe tették, megépült a kistérségi egészségügyi központ, így már nem kell egy szív ultrahangért fél napot "kirándulni" másik városba.

Szóval az elmúlt 15 évben sokkal élhetőbb lett a település. Cigányok azok vannak és lesznek is, de már korántsem az az igazi alja putris bűnöző réteg.

Mint ahogy a #6 is írta és én is a #4 válaszomban, a 6-os út savanykás oldala az igazi gettó. Ebbe beletartozik a vasútállomás is. Kocsit, bringát ilyesmit nem szabad otthagyni. Nem azért mert ellopják, hanem mert a takony kis cigány kölkök kárt tesznek benne ha pl. biciklivel belerongyol. Vagy kilopja a szelepet a bringából mert miért ne.

Szóval viccen kívül mondom, hogy a 6-os út mint a berlini fal, úgy szeli ketté a várost. Nagyon jól gondold meg, ha a "keleti" oldalon akarsz házat venni! 😁

2022. dec. 26. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7# Basszus köszi az infót, ezt így még senki nem vezette le! Tudod mennyit gondolkoztunk családi szinten, hogy mi okozhatja, hogy itt ekkora volt a "baj" és ennyire rossz a település megítélése? :D

Amikor egy éve ideköltöztünk én a rokonaimmal is nagyon sokat beszélgettem és két itt élő kollégámmal is. Ha tervezitek a költözést és van kivel, akkor én azt javaslom beszélgessetek ti is, de tényleg egyszerűesn elég csak elautózni az egyes területeken és látható a különbség. Vakon ne vegyetek semmit, az tuti. Jellemzően az olcsó azért olcsó, mert sz*r helyen van, de mivel amúgy sem túl jó hírnevű a település, a jobb helyen lévő és jó műszaki állapotú ingatlanok is olcsóbbak, mint a környéken. Mi így kerültünk ide, pedig amúgy baromi jó a közlekedés. Előtte közelebb laktunk Budapesthez, de sokkal többet ültem a dugóban, mint most. Kilométerben több egy kicsit, de időben jobb.

2022. dec. 26. 19:25
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

7-es hol változott Ercsi? Mert én azt látom hogy egyre rosszabb a helyzet. Lecserélődött? Nemrégiben visszaszavazták azt a polgármestert aki többszörösen megbukott! Egyre több a szemét a családom egymást kíséri mert már nem egyszer volt olyan eset, hogy a kisebbik húgomat megdobálták kővel. Engem vasdorongokkal meg egyéb dologgal dobáltak fenyegettek hogy és a torkom elvágását helyezték kilátásba pedig csak édesanyámért mentem ki aki ugyanezen fent említett okok miatt meg a kóbor kutyák miatt nem mer egyedül hazamenni.

Úgyhogy üzenem a kérdezőnek hogy még véletlenül se költözz ide. Ajánlom Százhalombattát az sokkal civilizáltabb.

2023. júl. 26. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

A település melyik részén élsz?

Mert felénk nem kísér senki senkit, mégsem történt mégcsak hallomásból sem ilyesmi a környékünkön.

Mindennap buszozok, sokszor az utolsó budapesti busszal jövök haza és nőként simán hazasétálok egyedül a megállóból minden félsz nélkül.

2023. júl. 27. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!