Vegyek mobil házat, vagy menjek albérletbe 25 évesen?
van/lesz jövő első negyedévére 4 millió forintom. Éppen haza költöztem egy szakításból, és gondolkozom hogy hova menjek. itthon nem maradhatok mert ha haza is adok +benzin akkor már ott vagyok mint egy albérlet 100.000ft...
ha viszont debrecenbe költözöm és egyedül akarok lenni, akkor az 100.000+rezsi minimum (márpedig hobbim/jövőbeli lehetséges munkám miatt ez szükséges)
viszont, a munkahelyemhez közel van egy üres telke mamámnak (régebben ott laktunk, azóta a lakás lakhatatlan)
és van ott egy lebetonozott alap, amire 6 millió forintért tudnék venni téliesített mobil házat. ha hitelt is veszek fel, 2 éven belül simán visszafiezetek 2/2,5milliót, és kb a benti albi árát kéne fizetnem(100-150k)
havi keresetem nagyjából 300 nettó + amennyit emelnek majd januárban
márciuskor szeretném elindítani a folyamatot HA vennék mobillakást, természetesen ide még bevezetni vizet, szennyvízt, áramot, netet azt megoldanám remélhetőleg kb félmillióból
munkahely konkrétan 5 percre lenne kocsival, bolt, orvos stb minden van a környéken.
segítenétek eldönteni hogy mit tegyek? át akarom gondolni, de a szüleim azonnal le akarnak erről beszélni. ismerősök is teljesen megoszlanak, van aki szerint nagyon jó ötlet, van aki szerint hülyeség és ne csináljam.
Mi érdekes a válaszokban?
Mi is azt írtuk, hogy baromság a mobilház.
update!
albérlet lett végül, havi szinten az albi ára +kaja stb elvisz annyi pénzt hogy minden hónapban 0-ra jövök ki, így igazából az anyagi fejlődésem az teljesen befagyott, lett közben barátnőm, de a sors fintora hogy össze költözni nem tudunk egy ideig, így felezni se tudok vele az albi árán
bár sok előnye van/volt az albérletnek (főleg mikor nem volt csajom és így bárkit könnyen felhozhattam magamhoz) sajnos mind a mai napig azon gondolkozom hogy bárcsak talán vennék inkább egy mobil házat/lakó kocsit és abban éldegélnék, mert borzalmas ami anyagi lehúzást egy városban művelnek (parkolás, autó fentartása stb)
sajnos a mobil ház sem lenne egy éppen egyszerű megoldás amiatt hogy nem tisztán enyém a telek így nincs jó megoldás.
viszont ha sikerült volna valahogy megoldani a dolgokat, mostanra a hitel java részét már kifizettem volna, bár a hideg ellen nem tudom mennyire lettem volna védve emiatt nem tudom kijelenteni hogy tényleg jó döntés volt-e
amit viszont ki tudok az az, hogy elég szarul érzem magam hiszen szó szerint egyhelyben állok és égetem a pénzemet pusztán azért hogy valaki házában aludhassak, szoba társak nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!