Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vegyek mobil házat, vagy...

Vegyek mobil házat, vagy menjek albérletbe 25 évesen?

Figyelt kérdés

van/lesz jövő első negyedévére 4 millió forintom. Éppen haza költöztem egy szakításból, és gondolkozom hogy hova menjek. itthon nem maradhatok mert ha haza is adok +benzin akkor már ott vagyok mint egy albérlet 100.000ft...

ha viszont debrecenbe költözöm és egyedül akarok lenni, akkor az 100.000+rezsi minimum (márpedig hobbim/jövőbeli lehetséges munkám miatt ez szükséges)

viszont, a munkahelyemhez közel van egy üres telke mamámnak (régebben ott laktunk, azóta a lakás lakhatatlan)

és van ott egy lebetonozott alap, amire 6 millió forintért tudnék venni téliesített mobil házat. ha hitelt is veszek fel, 2 éven belül simán visszafiezetek 2/2,5milliót, és kb a benti albi árát kéne fizetnem(100-150k)

havi keresetem nagyjából 300 nettó + amennyit emelnek majd januárban

márciuskor szeretném elindítani a folyamatot HA vennék mobillakást, természetesen ide még bevezetni vizet, szennyvízt, áramot, netet azt megoldanám remélhetőleg kb félmillióból

munkahely konkrétan 5 percre lenne kocsival, bolt, orvos stb minden van a környéken.

segítenétek eldönteni hogy mit tegyek? át akarom gondolni, de a szüleim azonnal le akarnak erről beszélni. ismerősök is teljesen megoszlanak, van aki szerint nagyon jó ötlet, van aki szerint hülyeség és ne csináljam.

2022. dec. 20. 17:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
71%

Mi érdekes a válaszokban?

Mi is azt írtuk, hogy baromság a mobilház.

2022. dec. 23. 18:51
 22/25 anonim válasza:
100%
Mindenképpen az albérletet javaslom, ha csak ez a két opció játszik. Ha lesz csajod, tökmindegy, hova viszed (a kocsid is megteszi, ha van...). Ha viszont lesz egy barátnőd, akivel a későbbiekben tervezel is, nem csak arra a néhány órára esténként, és hajlandó veled összeköltözni, akkor nem kérdés: albérlet. Bár én nem vagyok ennek híve, de ha én itt tartanék, így tennék, nem laknék soha egy konténerben, pláne nem valamelyik rokonom telkén (hasonló ötletet én is kaptam családon belül csak azért, mert nagy a telek és más is jó ha foglalkozik vele, gondolták ők)!!! Sőt, az albérlet után túltennék a barátmőmmel egy lakáshitellel a dolgokon, mert legalább tudom, hogy a sajátomat fizetem, mégsem vagyok egyedül anyagi szinten, ami ma már pláne nem mindegy sem a bizalmat a pároddal kapcsolatban, sem egyébként a hitelkamatokat illetően! Na, utána lesz igazán jó életed!
2022. dec. 27. 21:40
 23/25 A kérdező kommentje:

update!

albérlet lett végül, havi szinten az albi ára +kaja stb elvisz annyi pénzt hogy minden hónapban 0-ra jövök ki, így igazából az anyagi fejlődésem az teljesen befagyott, lett közben barátnőm, de a sors fintora hogy össze költözni nem tudunk egy ideig, így felezni se tudok vele az albi árán

bár sok előnye van/volt az albérletnek (főleg mikor nem volt csajom és így bárkit könnyen felhozhattam magamhoz) sajnos mind a mai napig azon gondolkozom hogy bárcsak talán vennék inkább egy mobil házat/lakó kocsit és abban éldegélnék, mert borzalmas ami anyagi lehúzást egy városban művelnek (parkolás, autó fentartása stb)

sajnos a mobil ház sem lenne egy éppen egyszerű megoldás amiatt hogy nem tisztán enyém a telek így nincs jó megoldás.

viszont ha sikerült volna valahogy megoldani a dolgokat, mostanra a hitel java részét már kifizettem volna, bár a hideg ellen nem tudom mennyire lettem volna védve emiatt nem tudom kijelenteni hogy tényleg jó döntés volt-e

amit viszont ki tudok az az, hogy elég szarul érzem magam hiszen szó szerint egyhelyben állok és égetem a pénzemet pusztán azért hogy valaki házában aludhassak, szoba társak nélkül.

jún. 5. 19:05
 24/25 anonim ***** válasza:
Nem tűnsz elveszett embernek, miért nem tanulsz valami keresett szakmát, amit megfizetnek?
jún. 6. 09:51
 25/25 anonim ***** válasza:
Barátom szakács, de olyan szakács, aki tud rántotthúst sütni, meg gyömölcslevest turmixolni, szóval nem valami nagy expert. Nyáron havi 1 milla megvan neki a Balatonon.
jún. 6. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!