Vegyek mobil házat, vagy menjek albérletbe 25 évesen?
van/lesz jövő első negyedévére 4 millió forintom. Éppen haza költöztem egy szakításból, és gondolkozom hogy hova menjek. itthon nem maradhatok mert ha haza is adok +benzin akkor már ott vagyok mint egy albérlet 100.000ft...
ha viszont debrecenbe költözöm és egyedül akarok lenni, akkor az 100.000+rezsi minimum (márpedig hobbim/jövőbeli lehetséges munkám miatt ez szükséges)
viszont, a munkahelyemhez közel van egy üres telke mamámnak (régebben ott laktunk, azóta a lakás lakhatatlan)
és van ott egy lebetonozott alap, amire 6 millió forintért tudnék venni téliesített mobil házat. ha hitelt is veszek fel, 2 éven belül simán visszafiezetek 2/2,5milliót, és kb a benti albi árát kéne fizetnem(100-150k)
havi keresetem nagyjából 300 nettó + amennyit emelnek majd januárban
márciuskor szeretném elindítani a folyamatot HA vennék mobillakást, természetesen ide még bevezetni vizet, szennyvízt, áramot, netet azt megoldanám remélhetőleg kb félmillióból
munkahely konkrétan 5 percre lenne kocsival, bolt, orvos stb minden van a környéken.
segítenétek eldönteni hogy mit tegyek? át akarom gondolni, de a szüleim azonnal le akarnak erről beszélni. ismerősök is teljesen megoszlanak, van aki szerint nagyon jó ötlet, van aki szerint hülyeség és ne csináljam.
4 millából már vehetsz egy telket valahol, akkor legalább nem megy tönkre a pénzed. Viszint inkább menj albérletbe szerintem is.
Ha más örökölne a nagyanyád telkét akkor a rajta lévő mobilházat is vele örökli.
Mobil ház felejtős.
Írassátok a nevedre a telket, és építess rá jurtát.
Azt ha úgyvan ki is lehet adni hétvégékre hippiknek, tehát miután elköltözöl is hozza a pénzt nem viszi.
De inkább albi, akár csak szobát is, az megvan 50ből
Ket dolgot tennék hozzá mint korodbeli:
"csajt/barátnőt ide is tudok hozni, akár itt lakni elférünk benne hosszú távon is"
No way hogy itt barki akarna hosszútávon lakni veled.
"Menő, hogy 25 evesen saját "lakásom" van.
Szintén nem. Rémes egy ilyen vityilló.
15.ös, az állampapír kb értelmetlen főleg kis pénzben, én cryptoba fektetek ha már pénzt is akarok (de kereskedés szinten)
16: azért ez elég merész kijelentés...megnézted te a mobillakást amit küldtem? 150 ezres albérletek nem néznek ki olyan jól mint ez a lakás, és akkor még nem is csinosítottam ki... mutattam is pár csaj ismerősömnek és imádták.
25 évesen a legtöbb velem egykorú vagy otthon lakik anyukájukkal (és kb csajozni se tudnak mert erre fogják) vagy ugye albérlet, de kb egy kocsira nincs pénzük mellette mert kb lehetetlen félretenni mellette.
25 éveseket nem nagyon ismerek, akik otthon laknának, alberletben vagy társbérletben vannak a legtöbben az ismerősi körömben.
Értem az érveket amellett, hogy esetleg pénzügyileg megérné, én azokra az érvekre reagáltam, miszerint még külön menő is.
Szerintem égő, gyakorlatilag egy konténer az egész, ne mondjuk már rá, hogy menő. Ezerszer szívesebben venném, ha albiban lenne a párom, ahonnan mondjuk együtt léphetünk, mintha azt tervezné, hogy a nagyanyja telkére költözök majd vele össze egy garzon mobilházba.
Pénzügyileg sem eri meg, azt fenn már kifejtették.
Van mobilházunk, telken elszórakozni benne poén. Lakni semmiképp.
25 évesen vettem az első saját lakásom a feleségemmel (tavaly!), szülői segítség nélkül.
Nagyon érdekes számomra az emberek írása itt.
Van a rokonságban mobilház, ráköltöttek 20 milliót (telek és mobilház letétele után), hogy élhető legyen (csak nyáron persze, télen kifűteni nem lehet), mikor rájöttek hogy tök felesleges, azóta próbálják eladni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!