Szerintetek várjunk még a lakásvásárlással? Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Kajak 5 millió körüli hitel annyira semmi, főleg ha spóroltatok már 20+ milliót.
Én idén vettem fel 8 millió lakáshitelt nyáron, mert annyi kellett még egy jó lakáshoz, de nekem is igen magas önerőm volt.
Igen magasak a kamatok, de ha jómódúbb vagy, akkor nem kell 20 évig fizetgetni a 20 éves hitelt, ki lehet azt fizetni néhány év alatt is. Én a 8 millió hitelemet kb. 3-4 év alatt akarom majd törleszteni.
Lakható a felújítandó is, eljár az a maga lábán még akár 20 évig is, nem kell beköltözés előtt rákölteni 5 milliót, talán csak 1-et.
Nézelődjetek még, tél végégig biztosan nem emelkednek az árak, lesz több eladó is.
Olcsóbb nem lesz, csodát nem kell várni.
Összességében én nem szaroznék, hitelt vennék fel és kész. Saját magam is felvettem 9 milliót, 1,5x akkora önrész mellett és ölöm a pénzt a felújításba. Összességében magamat szidom, hogy nem léptem ezt meg évekkel korábban. Nekem 10 évig fix 55 ezer a törlesztőm. Nyilván azóta magasabbak, de 5-6 millióra azért még simán fizethető.
Folyamatosan mennek fel az ingatlan árak.
Én 2004-ben kezdtem el dolgozni 20 évesen itt Győrben.
2013-ban vettem meg a panel lakásomat
Győrben Adyvárosban(8,2millióért)
Átlag 2 szobás, erkélyes 55m2 panel lakás.
Azóta átesett egy panel programon,belül is felújítottam,hitelt is kifizettem.
Most 36-40 milliót ér
Szóval azt látom,hogy folyamatosan mennek fel az ingatlan árak.
Most a CSOK a babavárót is meghosszabbították 2024
dec. 31-ig.
Egyszerűen nem látom azt,hogy a közeljövőben drasztikusan esne az ingatlanok ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!