Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem csökken az ingatlano...

Miért nem csökken az ingatlanok ára mikor a kereslet csökken?

Figyelt kérdés
Kereslet csökken, a kínálat pedig stagnál vagy inkább még mindig nő, a közgazdasági törvények szerint csökkenie kéne az áraknak méghozzá elég jelentősen.
2022. dec. 8. 09:09
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért a kérdés ennél árnyaltabb.

Nőnek fel a gyerekek, családot alapítanak, kapcsolatok bomlanak fel, lakhatásra van szükségük. Mindenütt.

Nem a migránsok az üdvözítő megoldás, mert a 90 %-uk nem vagyonos, kifejezetten gazdasági menekült, aki ingyen akar lakhatást, nem pedig fizetni érte.

Majd ha már megtelt Európa integrálódni képes, hasznos emberekkel, akiknek tanult gyerekeik lesznek, akik hasznos tagjai lesznek az országoknak, nagyjából 100 év múlva, akkor beszélhetünk arról, amiben te reménykedsz.

2022. dec. 8. 13:11
 12/31 anonim ***** válasza:
76%

Azért akárhogy nézzük, ingatlant azért nem úgy ad-vesz az ember, mint egy használt ruhát vagy kiskanál készletet.

Általában nem az a szempont, hogy "csak vigye már el valaki".

Főleg hogy ha nem tudod hova beforgatni a pénzed akkor igazából sokra nem mész azzal, hogy eladtad. Ellenben ha nem adod el, akkor még mindig ott marad mint érték.

Meg nyilván más amikor valaki a nagymama vályogházától szabadulna ami igényli a karbantartást és pár év alatt lakhatatlanná válik.

Meg más egy panel vagy tégla lakás, amit ha nem használnak akkor is különösebb állagmegóvás nélkül is elvan az idők végezetéig. Ne adj isten még ki is adható bérbe, így még pénzt is hoz.

Vagy csak szimplán van az a szint bárminél, akár autó, akár ingatlan, akár bármi más, hogy azt mondja az ember, nem nyerne rajta annyit mint amennyit bukik ezért megtartja.

2022. dec. 8. 13:34
 13/31 anonim ***** válasza:
68%

Jajj itt mar a covid elejen vizionaltatok oriasi csokkeneseket, meg az “ingatlanlufi kipukkanasat”, vagy mit.

Bejott? Na ugye!

Pont ennyire erdemes remenykedni a tovabbi csokkenesben is 🤡🤡🤡

2022. dec. 8. 13:59
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem miért ilyen egysíkú sok válaszoló gondolkodása. Csak szélsőségekben bírnak gondolkodni, csak fekete-fehérben, nem árnyalatokban.

Mindig vannak eladók a piacon, pl. sokan eladnák az örökséget/befektetési ingatlant, mert már máshol kell a pénz, vagy sokan nagyobba/kisebbe költöznének, vagy új városba. Ezer olyan élethelyzet adódik, amikor valaki eladná az ingatlanját, legyen az az egyetlen neki vagy többedik. Ezt nem értem miért nem fogják fel sokan. Vagy ugyanígy, hogy nem mindig minden örökre úgy lesz, mint ahogy a közelmúltban volt, még ha az emberi természetünk szereti is mindig ezt feltételezni.

12. "Főleg hogy ha nem tudod hova beforgatni a pénzed akkor igazából sokra nem mész azzal, hogy eladtad. Ellenben ha nem adod el, akkor még mindig ott marad mint érték."

Pl. 2023-ban többet keresel azzal, ha beraksz 30-50-100 millió forintot PMÁP állampapírba, ami minimum 15% kamatot fog fizetni, mintha ingatlanba teszed ugyanazt a pénzt.

2022. dec. 8. 14:08
 15/31 anonim ***** válasza:
0%

Pedig az ingatlan értéke is olyan mint a tőzsde.

Mindenki próbálja elkapni a pillanatot, amikor fönt vagy lent van, aszerint hogy eladna vagy venne.

Nehéz eltalálni.

De most a kamatok emelkedésével eltűntek a hiteles vevők, készpénzes pedig kevés van.

Ez a külföldi befektető pedig csak duma.

Most pont nem fektet ingatlanba, csak ha nagyon olcsón kapja.

2022. dec. 8. 14:10
 16/31 anonim ***** válasza:
72%

#15: már hogyne lennének külföldiek.

Budapest belső részein (bár már egyre nagyobb területen is) kiadásra szánt lakásokat, irodákat vásárolnak folyamatosan.

Balaton környékén, a nyugati megyékben nyaralókat, tanyákat.

Igazából ha nem lennének a külföldiek, már rég bezuhant volna a lakáspiac.

Nyugi, nem a pesti agglomeráció 3 genenerációs családiházait fogják megvenni, azoknak már meg is indult az ára lefelé. Már a hirdetési ára is.

Igazából én legalább 10 olyan családi házról tudok itt Budán és közvetlen körzetében, amit 1.5 éve hirdetnek, és még mindig nem ment el.

Volt amire ajánlatot is tettünk, még a "csúcsidőszakban", nem fogadták el, azon az áron nem kellett senkinek már akkor sem, most meg pláne.

Idővel ezeknek le fogják vinni az árát, ha el akarják adni.

2022. dec. 8. 14:32
 17/31 anonim ***** válasza:
79%
Infláció mértékével folyamatosan emelni kell a lakás árát is.
2022. dec. 8. 14:35
 18/31 anonim ***** válasza:
92%

"Ez a külföldi befektető pedig csak duma."

Építőiparban dolgozom, építettünk belvárosi új építésű lakóparkot, nagyrészt pénzes külföldiek vásárolták fel, meg Fidesz haverok.

Kőbányán a panelok felét megvették már a kínaiak, minden második lakásra kínai név van kiírva.

2022. dec. 8. 14:38
 19/31 anonim ***** válasza:
17%

Én meg idén 2 lakást adtam el, és két házat vettem.

A sok okoskodó hányat?

Ja, te csak tolod a talicskát, de okos vagy..

2022. dec. 8. 14:51
 20/31 anonim ***** válasza:
91%

Az ingatlanpiacon az árak lassabban követik a kereslet csökkenését. Nagy esésre én nem számítok, inkább stagnálásra+infláció, tehát az ára megmaradnak jelenlegi szinten, csak közben a pénz nemfog már annyit érni. Ha ez sokáig tart, akkor is idő, mire a bérek követik, illetve kérdéses, hogy hogy lesz a kamatemelés, mennyi ember kaphat majd hitelt.

Ami vissza fog hamar jonni szerintem, legalabbis azoknal, akiknek surgos az eladas, az a nagyobb alku lehetosege.

2022. dec. 8. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!