A tulajnak köteles vagyok át adni a házat?
Van egy telkünk amin én lakom, szüleim és testvérem a családjával. A telek fele fele arányban az enyém és testvéremé. Az ő házuk saját tulajdon, szüleim háza az én nevemen van, a ház amiben én lakom, a testvérem nevén van. 15 éve élünk így. Ahol én lakom, az egy gazdasági épület volt, én építettem újjá, tető csere, falbontástól az utolsó függönyig én csináltam, szépítgetem, lakom mai napig. Pár napja a testvérem bejelentette ,hogy van 2 hetem kiköltözni, mert a lánya akar be költözni. Teljesen ki vagyok emiatt. Ezt csak így megteheti? A rengeteg pénz, amit a 15 év alatt ráköltöttem illetve én építetem, az ködbe száll? Mit lehet ilyenkor tenni? Tudom, hogy át kell adnom, de üresen nem akarok kiszállni ebből.
Volt valaki ilyen helyzetbe?
Menj el ügyvédhez!
Elvileg azt ki kell fizesse, amit az ingatlanra költöttél. Cserébe ő 6 hónapra visszamenőleg kérhet lakbért.
15 év után lehetséges az elbirtoklás is, ha a tesód ez idő alatt nem érvényesítette a tulajdonosi jogait, de ide tényleg már hozzáértő ügyvéd kell.
Ha be vagy oda jelentve, akkor eleve nem tehet ki csak úgy az "utcára".
Ha az elején taglalt tulajdonviszonyokat jól értettem, akkor az a ház amiben a testvéred lakik, az meg a te neveden van. Te meg költözz be abba.
De persze mindenképpen ügyvéd előtte...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!