Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akinek vidéken 30, Pesten...

Akinek vidéken 30, Pesten 40-50 milliós panelre van csak pénze, az tényleg szegénynek és prolinak számít?

Figyelt kérdés
Pl. nekem 17 millió önerőm volt, amiből tavaly egy akkor 25 milliós panelt vettem, ami most 30 milliót ér. Akkor én most csóró panelprolinak számítok? Vagy kikre szokták azt mondani, hogy panelproli és miért mondják, hogy a panelben a szegények laknak? Én azt gondolnám, hogy aki lerak ennyi pénzt az asztalra, ami azért nem a fán terem, az nem számít szegény embernek. Én is viszonylag jól keresek. Igaz a lépcsőházban laknak valóban szegénynek tűnő emberek és nem albérletben, pl. szegényebb családok, vagy nénik 150 ezres nyugdíjjal, akik régen se kerestek jól, nekik nem tudom honnan volt pénzük lakásra. Nem áll össze a kép ezekkel kapcsolatban.
2022. nov. 28. 18:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Aki ilyen miatt lesajnál, annak nem kell a véleményére adni. Csak az beszél ilyeneket, aki pl örökölt egy vagyont és nem tudja, mennyire nehéz egy panel árát is megkeresni még jól fizető munkával is manapság.

(nem 50 évvel ezelőtt)

Nekem pl esélyem sincs lakáshoz jutni, ettől függetlenül nem tartom magam prolinak. A proliság manapság inkább egy mentalitás és nem a vagyoni helyzet határozza meg, hogy valaki az lesz-e.

2022. nov. 30. 07:46
 12/14 anonim ***** válasza:

De az a baj, hogy ez a réteg valóban jelen van ezekben a lakótelepekben még. Ez változik meg nagyon lassan de biztosan. Édesanyámék lakótelepen laknak de az ő házukban teljesen más mentalitású embereket lát az ember.

Olyanokat mint régen a polgári téglaépítésűben látott az ember.

Szóval a tendencia ott van csak elég lassú.

2022. nov. 30. 07:57
 13/14 anonim ***** válasza:
12. Amugy igen, de lassan cserelodik. Egyszeruen a hasznalt lakas piacon nincs kinalat garzon temakorben. Van panel, meg belso korfolyosos, konvektoros, nagy belmagassagu szoba-konyha fos. Hat szerintem az rosszabb, mint a panel. Nem akarok belso ablakokkal a folyosora kitekinteni, es hideg is van. Ezer eves omlo epulet az osszes ilyen kb. Akkor inkabb egy panelprogramos lakas. En ezert vettem kezdo lakasnak panelt normalis kornyeken. Kezdo lakasnak jo, aztan ha kifizettem, lepek tovabb.. Szerintem manapsag kezdolakas/indulo lakas kategoria a panel. De egyszeruen nincs mas a hasznalt lakas piacon, marhara nem epultek +10 eve ingatlanok az akkori valsag miatt. Es ami ujepitesueket epitenek most, azok se kerulnek ki a piacra tomegesen hasznalt lakaskent a piacra 10 even belul, max azutan. Van a panel, van a belso korfolyoso, elvetve egy-egy egyeb hasznalt tegla.. Aztan ennyi a garzonpiac manapsag.
2022. nov. 30. 11:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Akinek van 17 millája önerőre az nem szegény. Aki ma szegény, az napról napra él, nincs semmi megtakarítása. Ma már egy panellakást is csak az tud megvenni, aki legalább a középrétegbe tartozik. A szegényeknek van vagy örökölt ingatlana, hozzájutott egy önkormányzati bérlakáshoz, vagy szobát bérel valahol, de nem tud előrelépni.
2022. dec. 4. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!