Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akinek vidéken 30, Pesten...

Akinek vidéken 30, Pesten 40-50 milliós panelre van csak pénze, az tényleg szegénynek és prolinak számít?

Figyelt kérdés
Pl. nekem 17 millió önerőm volt, amiből tavaly egy akkor 25 milliós panelt vettem, ami most 30 milliót ér. Akkor én most csóró panelprolinak számítok? Vagy kikre szokták azt mondani, hogy panelproli és miért mondják, hogy a panelben a szegények laknak? Én azt gondolnám, hogy aki lerak ennyi pénzt az asztalra, ami azért nem a fán terem, az nem számít szegény embernek. Én is viszonylag jól keresek. Igaz a lépcsőházban laknak valóban szegénynek tűnő emberek és nem albérletben, pl. szegényebb családok, vagy nénik 150 ezres nyugdíjjal, akik régen se kerestek jól, nekik nem tudom honnan volt pénzük lakásra. Nem áll össze a kép ezekkel kapcsolatban.
2022. nov. 28. 18:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem ettől lesz sem szegény sem proli valaki. De tény, hogy a külvilág számára a külsőségek számítanak ott meg tény, hogy az első amit látnak, hogy csak egy sima "panellakó" vagy.
2022. nov. 28. 18:48
 2/14 mindentudó99 ***** válasza:
54%
Én világ életemben kertesben éltem. Nem élnék semmi pénzért panelban. De most nem a panelen van a hangsúly hanem általában a lakásokon. Nem a lenézés miatt csak igénylem mert megszoktam a nagyobb tereket udvart kertet. Más meg kettesben nem jönne lakásból. Jól van ez így. Nem tudom hány éves vagy én kb 30 éves koromra jutottam el arra a pontra hogy rohadtul nem érdekel más mit gondol rólam bármivel kapcsolatban is. Téged se érdekeljen. A másik hogy a kisnyugdíjas évtizedekkel ezelőtt fiatalon gond nélkül kicsengette a hitelt. Mert valamilyen szinten biztosabb volt az élet. Attól hogy most van egy 30 miliós lakása lehet hogy hónapról hónapra él
2022. nov. 28. 19:32
 3/14 A kérdező kommentje:
29 éves vagyok, de az én városomban ahol a másfél szobás panelok 30 millióba kerülnek, ott az élhető méretű és állapotú házak azok 60-80 milliónál kezdődnek. Tehát ez most nem igazán választás kérdése volt, ha nem akartam már tovább fizetni az albérleti díjat, akkor mindenképp csak lakás jöhetett szóba, ház nem.
2022. nov. 28. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Onnan "volt pénzük" lakásra, hogy a szocializmus és a rendszerváltás alatt ingyen dobálták az emberekhez a lakásokat. Nagyanyám a 12. kerületben lakik, egy 80 négyzetméteres nagypolgári lakásban, a szocializmus alatt kapták ingyen, mert két gyerekük volt és a nagyapám belügyes volt. Én a 2. kerületben lakom és a szomszédaim nagy része 80 éves öregember, akik kevés nyugdíjból élnek.

Én úgy lakom a 2. kerületben saját lakásban, hogy 2012-ben vettem 12 millióért, felújítottam részletekben. 65 négyzetméteres lakás, el tudnám adni jelenleg 70 millióért. Csak most vannak ilyen eszement árak.

2022. nov. 28. 20:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha hitelre veszed akkor lehetsz szegény. Én nem tudnék venni ennyi pénzért lakást, még hitelre se. Nekem csak egy 30 nm-es zártkerti házikora tellett, de legalább nem kell agodnom a rezsi miatt.
2022. nov. 28. 20:53
 6/14 anonim ***** válasza:

Az számít prolinak akinek van rá pénze.

Aki még a proli szintjét sem éri el az a szegény.

2022. nov. 29. 10:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már ez a prolizás "ki fog menni a divatból", mert olyan árak vannak, hogy informatikusok is maximum egy panelt tudnak megvenni, azt is sokan csak hitelre. Persze lesz egy szerencsés réteg, aki örököl, vagy politikus, fogorvos, Fideszes vállalkozó, ők tudnak venni luxusvillákat is kp-ra. De az átlag kisemberek, akiknek régen még telt nagy házra, azoknak mostmár csak hitelre vett panel jut, vagy még az sem. Sajnos megyünk hátrafelé, nem előre.
2022. nov. 29. 19:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szo regebbrol szarmazik, amikor tenyleg a kispenzu, melos embereket, es csaladjaikat koltoztettek a panelekbe. De azota megvaltozott az elet, a lakaspiac, eltelt 40-50 ev, felertekelodtek a panelek a lakaspiac kinalati oldalanak hianyossagai miatt. A regi kispenzu lakok mar reg kihaltak, vagy megorokoltek toluk a lakasokat a fiatalok. Teljesen mas demografiai hatterel rendelkezok veszik ma a paneleket, mint regebben... Tehat a szonak ma mar igazabol nincs valid jelentese.

A prolisag viselkedes kerdese, nem lakohelye.

2022. nov. 29. 22:40
 9/14 anonim ***** válasza:

Nézzük szélsőségesen. Attól hogy Borsodban 100 millióért megveszel egy cigány putrit, attól még nem fog senki gazdagnak tartani, csak annyit fognak látni, hogy cigány putrid van.

Hát valahogy így megy ez a panellal is. Hiszen hiába kerül 40-50 millióba, attól még panellakás marad egy paneltelepen, olyan lakókkal és közösséggel amilyennel.

Sajnos magamat is nézve, mondhatom, hogy 35 milliót érő lakásom van, ha körülöttem csupa öreg proli, meg kisebbségi lakik akik még ingyen kapták vagy bagóért vették és úgy öröklik generációról generációra.

2022. nov. 29. 22:47
 10/14 anonim ***** válasza:
43%

Sajnos kérdező megértelek. Én tavaly vettem 30 millióért panelt, 9 milliós hitellel, mára már csak 8 millió van rajta. Az értéke viszont bőven 35-40 körül van már, mert iszonyat felkapott lett a környék ( III. kerület, Óbuda ).

De én is csak egy panelproli vagyok mindenki szemében. Sosem éltem panelban de sajnos tény hogy a sok mackónadrágos meg mamikák akik itt élnek azok valóban ezt sugallják pedig nyilván itt is vannak vidékről felköltözött IT-sok, értelmiségiek, orvosok, tanárok, minden, de mégis csak panel = proli.

Sajnos ez van. Ha majd szigetelik és rehabilitálják a teljes környéket ( ld. Kelenföld ) akkor szerintem ez a prolizás már nem lesz ennyire erőteljes.

De addig le vagyok sajnálva holott BUDAI lakásom van, 80%-ban kb. már saját tulajdonban és 20%-os hitellel, amit 4-6 év alatt kényelmesen ki tudok fizetni.

De maradok panelproli sajnos. De inkább vettem ezt mint egy kisebb 1 szobás konvektoros 'téglát',pedig lehet akkor már 'polgár' lennék. Nevetséges sajnos de ez van. Ilyen Magyarország.

2022. nov. 30. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!