Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Maximum hány millió Ft hitelt...

Maximum hány millió Ft hitelt vállalnátok be fix kamat mellett?

Figyelt kérdés

Tudom elég tág a fogalom, mert fizetés és a lakásárnak is függvénye.

Én Budapesten gondolkozom, de 5 millió forintot néztem, ami eléggé kényelmes 10 évre, viszont így minden önerőt bele kell tolni a lakásba, plusz adni is kell eladni saját ingatlant.

Szóval a kérdés adott, mennyi hitelt mennyi futamidőre?

2022. nov. 23. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
14%

Semekkorát. Ennek a kormánynak annyira nincs fogalma és képessége a gazdaság megfelelő működtetésére, hogy bármiféle hitelfelvétel óriási lutri.

Korábban volt hitelem, 2006-2011 között, 10 évre vettem fel annak idején hatmilliót, amit öt év után végtörlesztettem. Így is volt tervezve. Ez a lakás akkori árának 80%-a a volt.

2022. nov. 23. 19:45
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
A törlesztő részlet a fizetésed harmadát ne haladja meg. Nagyjából ez a gyakorlati szabály.
2022. nov. 23. 20:01
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

Én 10 milliót mernék bevállalni 10 évre.

Ezt persze úgy mondom, hogy nem látok a jövőbe, ezért csak a jelen körülményeimet veszem figyelembe. Nem kalkulálok III.világháborúval, járványokkal, éhínséggel, mert akkor senki nem merne tenni semmit.

2022. nov. 23. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
10 milliót 25 évre, amit végtörlesztenék max 6-7 éven belül. Többet jelen körülmények között nem szívesen.
2022. nov. 23. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Attol fugg mennyi a kamat. Most sennyit.
2022. nov. 24. 07:54
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

Maximum 15 milliót 20 évre mert többet nem tudnék visszafizetni.

20 év fölött hiába növelem a futamidőt mert aránytalanul nőnek a költségek amitől szinte ugyanannyi lenne a havi törlesztő.

+10 év futamidő havi 10-20 ezerrel kisebb törlesztőért nem éri meg.

2022. nov. 24. 09:24
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

Én 12 milliót vettem fel tavaly márciusban 25 évre (terészetesen nagyon hamar szeretném előtörleszteni, a hosszú futamidő csak egy biztonsági háló), de jelenleg sajnálom, hogy nem mertem többet felvenni.

Ennek a törlesztője 62ezer forint, és lassan olyan árak vannak, hogy a telefonszámlám is drágább lesz mint a lakáshitel törlesztőm... Brutál módon zabálja az infláció.

Ez jó is, meg rossz is. Csak azért rossz, mert önerőből újítottam fel mellette, jobban jártam volna ha kisebb önerőt tolok be.

2022. nov. 24. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:
45%

Már felvettem, és szorgosan fizetem is. 24 millió 25 évre fix kamat végig.

Azert ennyit, mert manapság 45-50 millió alatt nem lehet házat építeni... :(

A "mi lesz, ha..." Pedig nem érdekel!

2022. nov. 24. 13:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Én idén évvége fele láttam eselyt, hogy beleugrok, de ilyen kva magas kamatokkal kihagyom. Egy 2 évre inflacio követő papírban talan 15 százalék korul el parkol a pénzem, addig még teszek is félre melle, és akkor belevagok.
2022. nov. 26. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!