Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most mi lesz a sok újépítésű...

Most mi lesz a sok újépítésű hàzzal,amit màr felhúztak a vàllalkozók?

Figyelt kérdés
Ki fogja ezeket a 60+os csalàdi hàzakat megvenni ilyen kamatok mellett?
2022. nov. 23. 08:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Gellérthegy magasságú műbráner mellett is van amit több száz millióért hirdettek.
2022. nov. 23. 14:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Hat nem tudom, én 40 milla helyett lehet nem Budapesti panelt vennék most. Havi 180 albérleti díjjal hoz mondjuk évi kicsit több mint 2 milliót ekkora befektetés után

. Ha netán az ingatlan ara is csökken akkor ez meg lehet kevesebbet. Az idei infláció 15 százalék körül lesz,jövőre az infláció követő allampapir erre még 1,5 szazalekkamat prémiumot is rátesz . Mindig előző évi alapjanszamol. Most ugyanarra a 40millióra ez így hoz 5-6 Misi körül. Tobb mint a duplája és nincs vele gond. A befektetési vásárlásakor kívül a magas kamat meg kinyirja a hitelezési, szóval simán elhiszem, hogy földbe állt a kereslet. Persze senki sem tudjamit hoz a jövő bármi is történhet pozitív meg negatív irányban is. De sztem egy korrekciora nem mostanában volt akkora esely mint most.

További ez a cikk is érdekes:

". Miközben a második negyedévben még hatalmas áremelkedést láthattunk, a harmadik negyedévben ez véget ért. A kereslet bezuhant, a hitelkamatok elszálltak, csökkent a hitelfelvétel, a tranzakciószám pedig harmadával esett vissza. Az MNB Lakáspiaci jelentése szerint átlagosan 22 százalékkal túlértékeltek a lakások Magyarországon, ami jelentős kockázatokat hordoz."

Ha netán igaz ez a 22 százalék az már durva

Link:

[link]

2022. nov. 23. 18:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Külföldiek, turizmusos befektetők, gazdagok. Ezeknek építik, nem a magyaroknak...
2022. nov. 23. 22:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont ilyen lakópark mellett élek - bánatomra felhúztam mellém a semmiből vagy 20 új házat, egy részük kétlakásos. Elvitték, mint a cukrot. Még az alap sem volt meg, már mindre volt vevő. Jellemzően csokos kiscsaládok, akiknek volt egy kisebb tőkéjük örökségből, és tetemes hitelt bevállaltak, hogy legyen egy rémes minőségű, zsebkkendőnyi kerttel rendelkező, esztétikailag 5 évig jól kinéző ingatlanjuk.
2022. nov. 24. 11:12
 15/16 anonim ***** válasza:
felhúztak*
2022. nov. 24. 11:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Építkezésnek csak akkor szoktak nekiállni ha már eladtak a meg sem épült lakásokból annyit, hogy a kivitelési költségeket fedezze.
2022. nov. 24. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!