Most mi lesz a sok újépítésű hàzzal,amit màr felhúztak a vàllalkozók?
Hat nem tudom, én 40 milla helyett lehet nem Budapesti panelt vennék most. Havi 180 albérleti díjjal hoz mondjuk évi kicsit több mint 2 milliót ekkora befektetés után
. Ha netán az ingatlan ara is csökken akkor ez meg lehet kevesebbet. Az idei infláció 15 százalék körül lesz,jövőre az infláció követő allampapir erre még 1,5 szazalekkamat prémiumot is rátesz . Mindig előző évi alapjanszamol. Most ugyanarra a 40millióra ez így hoz 5-6 Misi körül. Tobb mint a duplája és nincs vele gond. A befektetési vásárlásakor kívül a magas kamat meg kinyirja a hitelezési, szóval simán elhiszem, hogy földbe állt a kereslet. Persze senki sem tudjamit hoz a jövő bármi is történhet pozitív meg negatív irányban is. De sztem egy korrekciora nem mostanában volt akkora esely mint most.
További ez a cikk is érdekes:
". Miközben a második negyedévben még hatalmas áremelkedést láthattunk, a harmadik negyedévben ez véget ért. A kereslet bezuhant, a hitelkamatok elszálltak, csökkent a hitelfelvétel, a tranzakciószám pedig harmadával esett vissza. Az MNB Lakáspiaci jelentése szerint átlagosan 22 százalékkal túlértékeltek a lakások Magyarországon, ami jelentős kockázatokat hordoz."
Ha netán igaz ez a 22 százalék az már durva
Link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!