Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vidéki panelből budapesti...

Vidéki panelből budapesti panelt csinálni mennyire lenne nehéz?

Figyelt kérdés

Van egy lakásom vidéki nagyvárosban és arra gondoltam elköltözök Pestre. A lakás olyan 28-30 milliót ér, 47 négyzetméter, kinézetet és lokációt tekintve jobb másfél szobás panel és hasonlót szeretnék venni BP-n is.

A lakáson kívül van még 5 millió ft spórolt pénzem és még max. 10 millió hitelt szeretnék felvenni. Nem tudom hol vennék lakást Budapesten belül, még nem néztem utána a dolgoknak egyáltalán, de azért inkább egy belsőbb kerületben, tehát nem feltétlen a városhatárnál. Ez mennyire megoldható csak így nagyjából? Ha lehet, akkor panelprogramos 4/5 emeletesben vennék zárószinti lakást.

2022. nov. 3. 09:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha a megadott helyre akarsz költözni, akkor talán egy lepukkantabb lakást vagy jobb állapotú fele ekkora alapterületűt kapsz ennyi kp-ből.
2022. nov. 3. 09:54
 2/14 anonim ***** válasza:
Nyivlán a felújításra még félre kell tenni egy kisebb összeget. Vagy külsőbb kerületek, szerintem az is vállalható.
2022. nov. 3. 09:55
 3/14 anonim ***** válasza:

4/5 emeletesek drágábbak sokkal. Eleve panel programos is drágább. Én annyit engednék hogy lehet 10 emeletes is. Csak amiatt jobb a 4-5 emeletes mert általában “elitebb”. Viszont pl nincs egyáltalán lift… nekünk eddig 1 év alatt 3 napig nem volt lift összesen 10 emeletesben.

9.-en lakunk, fűteni nem kell lényegében.

Ami nem a legdrágább abból a 3. kerületet, az Örs vezér tere környékét és Kelenföldet ajánlom.

Drágábból ott van pl Káposztásmegyer. Az elit, csendes, szép.

Rosszabbak csepel, újpest, újpalota. De egyöntetűen és igazán rosszak nincsenek már… pl békásmegyer a 3. kerületben már tök átlagos

2022. nov. 3. 10:08
 4/14 anonim ***** válasza:

A belváros az azért relatív. Ha belső kerületeket nézünk, ott többnyire nincs panel, vagy ami van (pl. 8. ker. Práter utca), az nem túl színvonalas környék szerintem, hogy finoman fejezzem ki magam. Ellenben akár minden kerület lehetne önmagában egy külön kis városka is, mindnek megvan a maga központja, stb. Ha így nézzük, akkor oké. Nyilván a budai oldal, Óbuda, Gazdagrét, Kelenföld nem igazán pálya ennyi pénzzel, de felújítandót lehet találni, ezek jobb környékek azért és a tömegközlekedés sem rossz.

Egyszerűen írd be ingatlan.com-ra teljes Budapestet, szűkítsd panelre is árban megfelelőre, aztán meglátod hol kapsz a pénztárcádnak megfelelőt.

2022. nov. 3. 10:39
 5/14 anonim ***** válasza:
Ilyen specko igényekról vszinű le kell mondanod hogy 4 emeletes zárószint mert elég kevés találatod lesz.De 10 emeletesben 13-14 kerben is,ami nem egy rossz hely azért,találhatsz 40 millio környékén akár panelprogramos,jó állapotút
2022. nov. 3. 15:09
 6/14 anonim ***** válasza:
3-as,nem drágább Kelenföld? Millós nm ár van a paneleknél.45 millióból viszont már azért lehet nézegetni több helyen.
2022. nov. 3. 16:38
 7/14 anonim ***** válasza:

A városhatár nem mindenhol gáz, Őrmező és Gazdagrét is városhatár, de közelebb van belvároshoz, mint a legtöbb pesti lakótelep.

Egy 2 szobásat simán tudsz most ennyiből akasztani.

Csak lehet hogy a 28-30 már rég nem annyi....

2022. nov. 3. 19:46
 8/14 anonim ***** válasza:

4-5 emeletes az vidéken és a város szélén van.

Bentebb eleve csak 2-3 lakótelep van, 10-16 emeletesek, és inkább csúszózsalus épületek, nem panel.

2022. nov. 3. 22:02
 9/14 anonim ***** válasza:
2022. nov. 3. 22:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Ahogy többen írták, a belvárosban nem igazán van panel, ami van, oda meg nem biztos, hogy szeretnél költözni (Práter-Szigony utca). Szerintem ár-érték arányban elég jó pl. a kissé lesajnált, de amúgy nem rossz Újpalota. Bár nem belváros és nem elit, de a 7-es buszcsaláddal elég gyorsan bent vagy (15-20 perc a Blaha) és tágas, zöld parkokkal van tele a komor tízemeletes sorok mögött. Ott 35 körül már talán találsz 40-50 nm-es, vállalható állapotú lakást.

ui.: Nem akarom a többi válaszolót bántani, de azért aki Kelenföldet olcsóbbnak, míg Káposztásmegyert drágábbnak titulálja, illetve aki ennyi pénzzel Őrmezőre és Gazdagrétre küldene lakást nézni, az nem biztos, hogy teljesen up-to-date a témában...

2022. nov. 4. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!