Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szeretnék budapesti gazdag...

Szeretnék budapesti gazdag szegényből szegény gazdaggá válni. Hogy lehetséges?

Figyelt kérdés

Rengeteg embert ismerek Pesten, akiknek tehermentes 50-100 milliós, vagy még magasabb értékű ingatlanja van, miközben a mai napig maximum nettó 200-300 ezer forintot keresnek. Úgy csinálták, hogy pesti családba születtek és örököltek, esetleg 10 éve vagy régebben vettek még gombokért, de az életben maguktól nem vitték sokra anyagilag és szakmailag. Egy ismerősöm kisnyugdíjas nagymamájának a körúton volt lakása és ezzel megalapozta a családja jövőjét 2 generációra előre.

Én mindjárt lassan havi 1 milliót keresek késő huszonévesen, mellé már most is olyan méretű likvid megtakarításom van, ami a legtöbb embernek sosem volt vagy lesz, mégsem tudok egy olyan lakást venni Budapesten. Közben a mindennapi ember szemében iszonyú "gazdagnak" tűnhetek ezzel a sok félretett pénzzel, ami valóban sok szabadságot ad és a mindennapi kis dolgokat tekintve tényleg jómódban élhetek, de mégse elég egy lakásra sem. Jelige: Elcserélném az életem egy csóró budapestiére, akinek saját lakása van🤡

2022. nov. 1. 08:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Amíg vidéken az állam azonos adószint mellett lószar szolgáltatást nyújt, addig Budapestre fognak áramlani az emberek. Nem kellett volna lerohasztani a tömegközlekedést, iskolákat, kórházakat...stb., aztán ha lenne infrastrukfúra, akkor a cégek is szívesebben fektetnének be ott. Amíg pl. egy 9500 FT.-os BKK bérletért éjszaka is 5-10 percenkénti buszokat kapsz, egy Miskolcon/Debrecenben meg napközben is félóránként/óránként jár minden, addig ne pofázzon senki. A kis falvakba meg van napi 2-3 járat...

Nem mellesleg a vidéki munkaerőimport nélkül budapest belefulladna a mocskába 1 nap alatt. Fogalma sincs egyeseknek, hogy mennyi vasutas, buszsofőr, mentős, ápoló vagy kukás van odavezényelve minden nap, hogy a pesti proli el legyen látva.

2022. nov. 2. 20:05
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként a kádár-korban a külföldi ingatlanvásárlókkal sem kellett megküzdeni. Most meg gyűjtögetheted a szar forintban kapott fizetésedet, ha jön egy kínai vagy orosz oligarcha, aki farzsebből előrántott euróból vagy dollárból megvesz egy egész lakóparkot.
2022. nov. 2. 20:08
 13/16 anonim válasza:
75%
Leírnád, hogy pontosan milyen lakást keresel, legfeljebb mennyiért, és hogy hol (pl. melyik kerületekben)? Lehet, hogy tudok segíteni.
2022. nov. 2. 23:47
 14/16 anonim ***** válasza:
34%

"Én 1993-ban születtem és ezért nem tudtam a '90-es években szarért-hugyért tanácsi lakást venni"

Valamit valamiért. Ők meg nem tudnak pythonban programozni.

Egyébként miért akarsz szarért-hugyért lakást venni? 1 milliót kereset, tegyél félre basszus. A 90-es években sem 1-2 évi fizuból vettek polgári lakásokat.

2022. nov. 3. 08:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Csak gondoljál bele, hogy ha így halad az infláció, akkor néhány évtized múlva te leszel a célkeresztben és majd neked mondják az akkor fiatalok, hogy "könnyű volt neked, mert te még gombokért, meg szarért-hugyért vetted a lakásodat".

2022. nov. 3. 10:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont kiegészítenénk egymást, mert nekem van saját lakásom, ellenben nem keresek annyit mint te :D mondjuk nő vagyok.
2022. nov. 5. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!