Gáz konvektorral fűthető lakást nem érdemes megvasarolni mostanában?
10:
A rezsicsökkentett áron havu 15 ezer Ft körülig van a limit, jó nagy lakasnak kell lennie, ami átlépi.
Nekünk 36 négyzetméteres van, egyik oldalon szigetelt a ház, 3500 Ft körül van évesen egy hónapra vetítve a gázsszámla, de nekünk nincs más gaz fogyasztó, csak a 2 konvektor, a víz villanybojlerrel megyés villanytűzhelyünk van, a villany limitet télen át fogjuk lépni, de a gázba többszörösen beleférünk.
"3500 Ft körül van évesen egy hónapra vetítve a gázszámla"
1995-ben kb. ennyi volt egy konvektoros lakás havi fűtésszámlája.
2007-ben kb. havi 30 ezer.
Úgyhogy ha őrlángon megy nálad, akkor elhiszem. :)
"Viszonyítási alapnak nekem 30 négyzetméteres konvektoros lakásra ami nagyjából le van szigetelve olyan 6 ezres számla szokott jönni"
Mutass már egy tavaly téli gázszámládat, hogy lehet havi 6 ezerből megoldani egy lakás fűtését.
30 négyzetméter és mint írtam nagyjából le van szigetelve.
Padló, plafon és 3 oldalról belső szigetelés van.
Egyik ablak hibás és fürdő nincs hőszigetelve.
Szomszéd már nem egyszer kiakadt, hogy nem tudja kikapcsolni a fűtését mert a belső szigetelésem miatt nem megy át hozzá a meleg.
Teljesen mindegy melyik gázszámlát nézem mert átalányban egyforma a végösszeg.
Ennyit használtam egyik hónapban.
Elszámolt mennyiség: 1 848 MJ (53,00 m3)
Nettó egységár 2,2560 Ft/MJ
Átalánnyal erre a végösszegre jött ki.
Alapdíj 972
Energiadíj 5295
Összesen 6267 HUF
12:
Nem tudom miről beszélsz, szerintem fogalmad nincs a konvektoros lakasok fűtési költségéről.
A mi 3500-as havi általányunk nyilván lefelé kiugró, de azért a lakás is kicsi a 36 négyzetméterével, 4 irányból szomszédok vannak, a maradék 2 irányból az egyik szigetelt, a másik a függő folyosóra néz, az ablakok szigeteltek, a lakás alakja pedig hosszúkás, így a kifelé rész relatív kevés. Meg mint írtam, cska a fűtés megy gázzal. 23-24 fokot tartunk.
De korábban laktunk egy másik konvektoros lakásban is. Az nem volt szigetelt, de déli fekvésű volt, az sem zárószinten, 39 négyzetméter volt. Ott 8 ezerre jött ki az éves általány, de ebben benne volt az átfolyós vízmelegítő és a gáztűzhely, igaz ritkán főztünk, sütöttünk.
Anyósom is konvektorosban lakik, azt hiszem 50 négyzetméter talán, ő havonta diktál, a legdrágább hónapjai eddig sok év alatt 19 ezer Ft körül voltak, az éves általánya neki sincs 10 ezer Ft felett, igaz ő hidegebbet tart, 19-20 fok körül, csak feleségem húga tekerte fel ennél feljebb a szobájában, amíg ott lakott. Ő legfelső szinten lakik lapos tetejű házban. Ja és neki mondjuk villanybojlere van meg gáztűzhelye.
De tágabb ismerősi körömben sem ismerek olyat, akinek 1, max. 2 szobás konvektoros lakásban olyna gázsszámlája lenne, mint amit emlegetsz. Igazából nem sokkal jön ki drágábban, mint a kazános megoldás, mert a hőveszteség nyilván nagyobb, viszont nem mindent fűt át egyenletesen, így viszont kevésbé komfortos.
Gondolom szomszédom a gatyáját is ráfizeti.
Közgyűléses táblázat alapján 120 négyzetméter, van 3 gázos cserépkályhája és nála semmi sincs szigetelve, 30 éves fa ablakok, zárószint fa födémmel.
Alapból azért lett nálam belső szigetelés mert házat nem engedték.
Közgyűlésen amikor födémet és ház falát akartuk leszigeteltetni leszavazták öregek, hogy 100 éve ilyen a ház eddig is működött és csak pénzkidobás az olcsó gáz mellett.
Azt is levezették, hogy szomszéd hője is fűt tehát minek azt szigetelni, ők elvannak 18 fokban is és az úri módon 22 fokig fűtőktől majd átmegy a meleg.
Falakra 2-3 centis XPSt ragasztottak, egyik felük gyárilag meg volt erősítve olyasmivel mint a gipszkarton.
Hajópadló alá elég sok mindent bepakoltak 10 centi vastagon, ott elvesztettem a fonalat.
Mennyezet favázas, cikk-cakkban drótot húztak ki ami 10 centi kőzetgyapotot tart majd egy gipszkarton réteg lefedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!