Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehetne kijelenteni...

Hogy lehetne kijelenteni valakit a mostani lakcímünkről?

Figyelt kérdés
Kb 15 éve lakunk itt, és akiktől vettük a házat, ott az egyik személy nem jelentkezett ki a lakcímről. Innen kiköltözött valahová külföldre, azóta is ott van, viszont amikor hivatalos levelek jönnek (választás, meg most a népszavazás is), akkor neki is jön, az ő nevére. Mindig átvesszük, eddig senkit nem zavart, de mostmár inkább kijelentenénk. Meg tudjuk ezt tenni anélkül, hogy őt megkeresnénk? (Ötletünk sincs, hol lehet, vagy hogy hol lehetne elérni).
2022. okt. 27. 19:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azért az állandó és ideiglenes lakcím nem keverendő....
2022. okt. 28. 08:41
 12/15 anonim válasza:
100%

8-as:

Ez esetben ő neki kell bizonyítania, hogy de igen, ott él mégis. Tanúkat neki kell hoznia. A bizonyítási teher rajta van, nem a tulajdonoson. Ez változott meg pár éve, korábban fordítva volt.

És igen, azt nem írtam, jó hogy valaki pótolta, hogy ha van haszonélvező az ingatlanon, akkor csak ő jogosult a lakcím fiktiválásra vagy az ő meghatalmazásával persze más is. Ilyenkor nem a tulajdonos.

Aki azt írta, hogy ki- és bejelenteni csak saját magát tudja mindenki, nem tudom hogy értette. Annyiban igaz, hogy nem kijelenteni tudja helyes kifejezéssel, hanem a lakcímét fiktiváltatni.

A tulajdonos szempontjából mindegy, mert ugyanazt eredményezi az ő szemszögéből.

Az állandó lakcímről (lakóhely) és az ideiglenesről (tartózkodási hely) egyaránt ki lehet valakit jelenteni.

5-ös voltam.

Remélem mindent megválaszoltam, tudtam segíteni.

A postai kijelentésről nem tudok, ez nekem is új.

Ilyenre van lehetőség?

Azért furcsállom, mert a postának kötelessége oda kézbesíteni egy levelet ami a borítékon van. És nem kell, hogy az illető ott is lakjon.

2022. okt. 28. 09:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Passz. Mi bevittuk az ertesitot a postara azt ott mondtak, hogy naluk is "ki lehet jelenteni". Nyilvan az nem.kijelentes hanem amolyan tiltas vagy nmtom. De a lenyeg, hogy azota nem jonnek a levelei.
2022. okt. 28. 13:25
 14/15 anonim ***** válasza:
"senkit sem lehet megfosztani a lakcímétől" Ez butaság, a tulajdonos annak engedi meg, hogy ott lakjon akinek akarja. Akár csak papíron, akár ténylegesen. Ahogy fentebb is írták kérdező, a kormányablakban ki tudod jelenteni, akkor rögzítik, hogy neki az csak egy fiktív lakcím.
2022. okt. 30. 17:10
 15/15 anonim ***** válasza:
A postán kijelentés azt jelenti, hogy postásnak nem kell többet odavinnie a leveleket, mert hivatalosan ki van jelentve. Egyből küldheti vissza a feladónak.
2022. nov. 2. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!