Hogy lehetne kijelenteni valakit a mostani lakcímünkről?
8-as:
Ez esetben ő neki kell bizonyítania, hogy de igen, ott él mégis. Tanúkat neki kell hoznia. A bizonyítási teher rajta van, nem a tulajdonoson. Ez változott meg pár éve, korábban fordítva volt.
És igen, azt nem írtam, jó hogy valaki pótolta, hogy ha van haszonélvező az ingatlanon, akkor csak ő jogosult a lakcím fiktiválásra vagy az ő meghatalmazásával persze más is. Ilyenkor nem a tulajdonos.
Aki azt írta, hogy ki- és bejelenteni csak saját magát tudja mindenki, nem tudom hogy értette. Annyiban igaz, hogy nem kijelenteni tudja helyes kifejezéssel, hanem a lakcímét fiktiváltatni.
A tulajdonos szempontjából mindegy, mert ugyanazt eredményezi az ő szemszögéből.
Az állandó lakcímről (lakóhely) és az ideiglenesről (tartózkodási hely) egyaránt ki lehet valakit jelenteni.
5-ös voltam.
Remélem mindent megválaszoltam, tudtam segíteni.
A postai kijelentésről nem tudok, ez nekem is új.
Ilyenre van lehetőség?
Azért furcsállom, mert a postának kötelessége oda kézbesíteni egy levelet ami a borítékon van. És nem kell, hogy az illető ott is lakjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!