Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél házat főúton ebben a...

Vennél házat főúton ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nagyon szeretnénk a párommal a szülőfalunkban letelepedni. Jelenleg albérletben lakunk 3 éve.

3 éve nincsen normális ház eladó a falunkban.

Utoljára az utolsó normális ház 3 éve lett megvásárolva párom testvére által.

Most végre van egy ház, amire babaváró hitel meg minden nélkül is lenne saját pénzünk, ami nagyon kecsegtető.

A ház egyébként kocka ház, kellő szobaszámmal, az udvara is nagyon tetszik nekünk.

Egy baj van, hogy fő útra néz.

:(

Itt a falun keresztül elég ritka az átkelő forgalom.

Nem tudom én sose akartam főúti házat, de már annyira szeretnénk beköltözni, nem szeretünk városban élni, hogy már azon is elgondolkodtunk, hogy megvennénk, mert semmi hitelre nem lenne szükségünk. 8 millió lenne és maradna pénzünk felújításra is.

Esetleg ha 5 év múlva lenne bentebb a faluban ház, lehet elgondolkodnánk.

Csak mindegyik ház ami még szoba jöhet laknak benne. Ez is úgy lett eladó, hogy hirtelen meghalt a 86 éves bácsika. Más eladó meg 3 éve nincs.

Köszönöm előre is a válaszotokat.

2022. okt. 24. 08:38
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Annyi, hogy nekem a mellék utcák utcaképe jobban tetszik, mert itt sajnos csak az úttal párhuzamosan van egy kocsi helynyi a ház előtt. Merőlegesen nem lehet megállni. A jàrda ramaty, nem tudom valaha meg lesz -e csinálva.

A mellék utcák meg mind olyan, hogy azért ott merőlegesen az autók meg tudnak állni, de ott pl. Járda nincs, de ez meg nulla járda és csak az egyik oldalt van.

A forgalom viszont hasonló mint mondtál. Busz, munkába menők, falusi lakosok, mert a mi falunk után már csak vagy 3 falu és utána külföld, Szlovákia, ahova nem igen járnak...

2022. okt. 24. 18:51
 12/24 A kérdező kommentje:

Úgyhogy ha szívemre hallgatok én és párom is mindig mellék utcában akartunk lakni, de most ez az eladó, végre 3 év után és nem tudni, hogy érdemes-e várni még éveket egy másik eladóra, aztán sose lehet tudni, amelyik eladó lesz, nem tartja meg rokon vagy nem csap le rá hamarabb más.

:/ Jó lenne már végre beköltözni.

2022. okt. 24. 18:53
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagy dilemma, de ebben csak Ti tudtok dönteni. Előttünk sincs járda, a túloldalon van, de autóval be tudok állni a bejáróra, ez valóban jó. De ha van udvar oda be lehet állni. A járdát meg ne hiányold, legalább nem járkálnak az ablak alatt.
2022. okt. 24. 19:10
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Megveszitek, ha nem szeretitek és lesz másik, eladjátok és megveszitek azt. :)

Lehet addigra beleszerettek. Szerintem tökéletes nincs, aminél a telek helye, mérete, fekvése, beépíthetősége is kiváló, meg a ház is rajta (hacsak nem saját tervek alapján épül).

Mi mellékutcában élünk, nagyon szűk, egyirányú, párhuzamosan SEM lehet parkolni csak a járda közepén. Azt hittem nem fogom szeretni, de megvan a varázsa, egyáltalán nem zavaró, szeretünk itt lakni.

2022. okt. 24. 19:40
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én megvenném, nem dilemmáznék.

Teljesen jó ez. 3 falu van még, aztán vége a világnak. Akkor neked fogalmad sincs, mi az a nagy forgalom.

Munkába menők? Munkába itt is mennek emberek, a többezer fős Audi gyárba, meg az ipari park számtalan kisebb és nagyobb gyárába.

Nálatok hova mennek? Egy tízfős kisüzembe? Ne vicceljél már itt a nagy forgalommal! :-)))

2022. okt. 24. 21:17
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket!😊

Sajnos azért a főutca kb. 30%-a az, akiknek szép, felújított házuk van ott. A többiben idős nénik laknak. Én szeretem ezt a falusi légkört és a régi házakat, amiknek a látványát már megszoktam, csak kicsit félek, kik fogják megvenni azokat majd egyszer, mert sok köztük a vályog, de azért bizakodom. Ez amit néztünk ez blokk meg tégla.

A mellék utakon azért már nagyon sok a fiatal, meg akik újítgat, csak gondolom sokan vannak így vele mint, mi, hogy nehezen szánják rá magukat, hogy ott vegyenek házat a főúton, hisz nekem is az volt az első gondolatom majd hol tanítom biciklizni, mert azèrt jönnek ott autók, tehát ott biciklizni nem tanítanám, hanem lemennénk a mellék utcára, de ez a jövő zenéje:)

2022. okt. 24. 22:55
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is vedd meg, ilyen esetben nem számít, hogy főút, mert azon sincs nagy forgalom. Megvetted végül?
2022. okt. 25. 08:47
 18/24 anonim ***** válasza:
24%
Nem értem, hogyhogy nincs más eladó ház? BIztos van, csak olyan állapotban, amire sokat kellene rákölteni. Én inkább egy rosszabb állapotút vennék, mert a kockaházak elég jó állapotban vannak, és felújítanám.
2022. okt. 26. 12:37
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben megvennem. Nem olyan rossz az a fout a leirasod alapjan. En is falun nottem fel es nalunk a fouton olyan forgalom van hogy nem tudsz csak ugy atmenni a masik oldalra de meg igy is vennek a fouton hazat ha nem koltoztem volta kulfoldre.

Megertem hogy jobb bent a faluban, en is azt preferelnam mert a szuleim sem a fouton laknak, igy tudom hogy az nem olyan hangos de megis konnyen megkozelitheto.

Amugy meg kesobb el tudod adni a hazat ha megsem tetszik es masikat szeretnel.

2022. okt. 29. 02:03
 20/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok:) Szeretnék helyzetet jelenteni.

Sajnos nagyon sok érdeklődő van a házon utólag kiderült. Még megvenni nem sikerült, mert mondták nekünk, hogy a hagyatéki csak tavaszra lesz meg es ők addig nem szeretnének leszerződni, ami kicsit bosszant minket, mert így még nem tudjuk melyikőnket választ.

Megkértük, hogy jelezzen, ha minket választ.

4-en vagyunk komoly érdeklődök.

Sokat gondolkodtam azóta és olyan rossz a tudat, hogy lehet lesz bentebb a faluba is valamikor eladó ház, ezt tuti el lehet adni majd, hisz érdeklődő lenne, csak akkor pénz nélkül hogy mennénk bejjebb a faluba..

Úgyhogy még mindig van páromban és bennem is egy kis kétség.

Maga a ház jól kialakítható.

2022. nov. 8. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!