Lehet így adásvételi szerződést írni?
Figyelt kérdés
Hogy nem kerül rá a lakcimem. Van egy közös házunk amit eladnánk, de én nem akarom, hogy a bátyám megtudja hol lakom.2022. szept. 4. 08:42
1/14 anonim válasza:
végül is lehet de az ügyvéd hova fogja küldeni a papírt meg a földhivatal?
2/14 A kérdező kommentje:
Az ügyvédnek megmondanám. Amikor vettem azt amibe lakom, nem nekem küldött levelet a földhivatal, hanem az ügyvédnek.
2022. szept. 4. 08:49
3/14 anonim válasza:
Csinálj egy postahivatalnal pistafiok címet magadnak. És akkor oda mennek a hivatalos levelek. Egy év múlva pedig megszunteted.
4/14 anonim válasza:
Hiányos adatokkal adás vételit ügyvédek nem csinálnak.
5/14 anonim válasza:
Esetleg ha van jó haverod, jelentkezz be hozzá pár hétre. Igen, állandó lakcímként. Aztán vissza a jelenlegi helyre. Olyan haver vagy rokon kell, aki maximálisan megbízik benned, és még engedi ezt.
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azt lehet hogy visszajelentkezek az eladandó házunkba? Ehhez kell a bátyám beleegyezés-e? Van még az apám, ő haszonélvező, de nem lakik ott.
2022. szept. 4. 19:28
8/14 anonim válasza:
Az eladandó házba ne jelentkezz vissza. Nálunk pl beleírta az adásvételi szerződésbe az ügyvéd,hogy a szerződéskötés időpontjában senki nincs az ingatlanba bejelentkezve. Pont emiatt bukott el egy vételi lehetőségünk, a tulajdonos egyelőre nem tudott hová jelentkezni. A valakihez történő bejelentkezés jó ötlet, de gondolj bele: ha Te nem szeretnéd ha a bátyád megtudná hol laksz, rászabadítod egy olyanra aki Neked szivességet tesz?Bár azt nem írtad miért nem akarod ezt Vele tudatni...
9/14 A kérdező kommentje:
Ezeket az ügyvédel közölném, meg nem értem ez mit akadályoz az adásvételen, nem egy vadidegen van oda bejeletkezve, hanem egy tulajdonos.
Azért nem akarom, mert félek tőle, egy munkakerülő drogos, szipos szemét, egyszer lenyomott a földre és késsel fenyegetett. Ha mindem igaz, akkor egy ismerősöm fogja megvenni a házat.
2022. szept. 6. 05:28
10/14 anonim válasza:
Esetleg aláírsz a vevőnek egy kötelezvényt, hogy a birtokbaadást követő 5 munkanapon belül kijelentkezel, illetve az adásvételibe is foglalhatjátok. Sokan így csinálják, akik szintén továbbköltözők egy olyan lakásba, ami az adásvételkor még lakott és onnan is tovább költözik valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!