Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan vettétek meg a házatoka...

Hogyan vettétek meg a házatokat? Hogy tervezitek?

Figyelt kérdés
Most engem a "fiatalok" véleménye érdekel.. kivétel akinek nem anya és apa vette meg a lakást.

2022. szept. 2. 00:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hitelre
2022. szept. 2. 02:05
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

30 eves hitelre vettunk.

Elotorlesztek, igy remenyeim szerint 15 even belul kifizetem.

Se az en szuleim se a felesegem szulei nem adtak penzt a hazba

2022. szept. 2. 03:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2,5 szobás lakást vettünk 12 millió hitellel. Taktikai okokból még volt rajta ugyan 4,5 millió (2 lejáró ltp-ből akartunk végtörleszteni), de már rég ki tudtuk volna fizetni egyébként. Volt pár év, amit kicsit jobban meghúztunk, tanultunk, majd másodállást vállaltunk mindketten. Éltünk, de igyekeztünk minél többet spórolni. 5 évvel a lakásvásárlásunk után eladtuk és 20 millió hitellel vettünk házat. Ebből 10 a babaváró (már várandós voltam, amikor felvettük), 10 piaci hitel. Utóbbit inkább biztonságként vettük fel, hogy ne maradjunk pénz nélkül de minimum a felét előtörlesztjük egy éven belül. A maradékot pedig minél előbb szeretnénk kifizetni.
2022. szept. 2. 05:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

35 fiatalnak számít?

Kinkeserves sporolassal és hitellel.

Bérlés mellett nehéz összeszedni az önerőt.

2022. szept. 2. 07:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Külföldre mentem dolgozni 5 évre és találtam olyan munkahelyet, ahol biztosítottak szállást.
2022. szept. 2. 14:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Kp, csok kezdetén amikor még nem voltak egekben az árak. 3m.

Most szerintem 15-ért biztos lehetne hirdetni az akkori, felújítatlan állapotában.

2022. szept. 2. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan szakmát választottam, ami nincs helyhez kötve, így vidéken tudtam maradni egy kis településen, megyeszékhelyen biztos nem tudtam volna ilyen hamar elérni a célomat. Jó szakmát tanultam, a fizetésem átlagon felüli, a párom fizetése is kiemelkedő és azonosak voltak az elképzeléseink. Így tudtuk hitelre megvenni a párommal az első házunkat, 26 évesen. 6 millió önerő, 10 millió lakáshitel, idén vettük meg. CSOK-ot, állami támogatást nem vettünk igénybe. Szüleinktől nem kaptunk semmit eddig, 3 év munkával rakosgattuk össze ezt az önerőt. A könnyítés az volt, hogy albérletet nem kellett fizessünk ez idő alatt.
2022. szept. 2. 20:02
 8/10 anonim válasza:

Jelenleg még csak tervezem, de a jövőben szeretném megvalósítani azt, hogy minél hamarabb egy lakást, vagy egy olcsóbb házat vegyek fel hitelre, hogy inkább a törlesztőrészletet fizessem a bérleti díj helyett.

Így ha már visszafizettem a hitelt, akkor el tudnám adni az ingatlant, vagy bérbe tudnám adni, hogy ezáltal egy normálisabb házat tudjak venni. (Ha máshova kéne költöznöm, akkor bérbe tudnám adni a házat, hogy a hitelt törlesszem belőle.)

2022. szept. 2. 22:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!🥰
2022. szept. 2. 22:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Tobb evi sporolassal, tulorazassal, meg kis szerencsevel. Multibol volt zsiros vegkielegitesem a pandemia elejen tomeges leepitesbol, beajanlasokbol gyujtottem csomo penzt. SZEP kartyan pandemia alatt feltornyosult zsetont mind hidegelelmiszerre koltottem.. Tulorak, extrem sporolas. Hat igy valahogy.
2022. szept. 6. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!