Budapesten most mennyibe kerül egy élhető, nem luxus kertes ház ami LEGALÁBB 90m2 és a kert minimum 500m2 és normálisan körbe van kerítve?
"Budapest bármelyik részén"
Az meg van, hogy több százmilliós eltérések lehetnek a kerületek között.
Nem mindegy, hogy pl. Csepel külső, vagy 12.-ker-i panorámás.
Jajj bocsánat beleolvastam a hirdetésbe csak házrész és csak 130 telek🙄.
4 es.
Azért írtam, hogy bármelyik kerületben mert az átlag érdekel…
Ha hitellel is számolunk, még akkoris kb. csak a nagyon gazdagok engedhetnek meg maguknak Budapesten egy élhető kertes házat, nem?
Ha egy pár mindkét tagja keres 600.000 nettót havonta, az nagyon durván átlagfeletti, s ha az egyikük fizetését el tudják tenni teljesen, az még mindig csak évi 7.2 millió forint.
10 év alatt sem tudnak így összeszedni egy házra, de nekem hitellel együtt sem jön ki a matek. 25 milliót összeszedni is 3-4 év, még ilyen fizetések mellett is, és ha valami csoda folytán kapnának is 25% önerőre hitelt, 3-4 év alatt valszeg az a ház ami most 100 millió, lesz 125-130.
Meg 13% az éves infláció, ami még tovább fog nőni, de nem kapnak az emberek ilyen szintű béremeléseket, főleg nem minden évben.
Én még soha nem éreztem ennyire elérhetetlennek egy budapesti kertesházat… Kb. 10-20 éve a budai villák voltak ennyire elérhetetlenek, mint most akár egy csepeli házacska.
Van egy régi mondás:
"Addig nyújtózkodjál ameddig a takaród ér."
Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy ha csupán fele annyit keresel mint bármelyik Londonba kiköltözött átlagos takarítónő, akkor feleslegesen nézegetsz 100milliós házakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!