Ha van 600 millió forintod, melyiket vennéd inkább meg :)?
A spanyolországi kastélyt, vagy a mucsaröcsögi újépítésű szutykot 😁?
Hmmm, ha az előbbit veszem, akkor a 600 millióból még marad annyi, (majdnem 100 millió), hogy azt a pár hektárt a kastély körül beültessem szőlővel vagy olivabogyóval, aztán saját bor vagy olivaolaj márkám legyen 😁
Áh nem, inkább a magyar iszapos tenger mellett ezt a csodát vegye az ember, akkora telekkel, hogyha fingasz hallja a szomszéd !!!
2. akinek van pénze. meglepő, de nem mindenki csóró…
egyébként ha ebből a kettőből kellene választani akkor én is a másodikat mondanám. az első építészeti stílus nem az én világom.
1. válaszoló
Nincs szükségem 870 nm-es ingatlanra egyrészt, másrészt ha csak 600 millióm van, akkor max. 150-ért vehetek magamnak lakni ingatlant ahhoz, hogy ne menjek tönkre. A többiből kell olyan állandó bevételt produkálnom, ami fenntart engem és a 150 M-s ingatlanomat.
De ha pl. szeretnék egy nyaralót is, vagy ajándékozni akarok, vagy akarok egy hosszabb utazást, vagy egy egyetemi tandíjat fizetni, máris nincs 150 M a fő lakóingatlanra!
Lehet, nem mondták neked, de vagyonosodási illetéket is kell fizetni a vásárláskor és minden évben építményadót és telekadót, ha ugyan nem még kommunális adót is a helyi hatóságoknak. És a rezsit is ki kell fizetni, az épület takarítását, kertészt, stb., stb....
Értem én, hogy a kérdezőnek savanyú a szőlő, de az "újépítésű szutyok" egyrészt nem szutyok, másrészt Káptalantóti-Alsóőrs közötti Balaton-felvidéki rész véletlenül sem "mucsaröcsöge".
Tény, a Balaton a gazdagok játszótere lett, ők meg valahol biztos örülnek, hogy a "magukfajtával" laknak egy közegben.
3. Az EU-ban élsz, a repjegy 10 ezer forint, normális esetben nem csak magyarul beszélsz, szóval úgy mehetsz spanyolba is, mintha belföldre mennél. Spanyolország pedig már lényegében más dolgokban sem drágább, mint Magyarország, illetve ha itthon is egy picivel jobb fizetésed van (nem "nettókétszáz"), akkor spanyolban is kellemesen elélsz abból. Ha olyan szakmád van, akkor távmunkát végezve tartósabban is.
Szóval nem, nem kell bezárva legyél Magyarországra, maximum a saját magad által felállított korlátok miatt. És nem, nem egyértelmű miért a balatonit vennéd meg előbb a spanyol helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!