Mekkora negyzetmeter a tanyatok? 2800 nm erre eleg?
a 2800 nm terület pont kellemes, még a nagytestű kutyáknak is...csak..nem mindegy a telek széle-hossza, bne van - e keríve(biztonságos, alul rögzített dróttal), és a szomszédok mivel foglalkoznak? Ugyanis ha ők hobbiból rottweilereket tartanak, akkor az már nem jó jel..vagy a másik szomszéd kecskéket, tyúkokat zart az ő bekerített telkén, vagy méteres gaz van a kerítés mellett..
Olyan 50x50-es telek már baromi jó
Nekem 2000 nm van, a szomszédban 20 ugatós, őrült kutyával..ráadásul keskeny, de nagyon hosszú..úgyhogy szart sem ér.
Ha lehet rá építeni, akkor a 3%-a beépíthető és ez ekkora teleknél pedig 84m2. Az épület magassága is ált. megvan határozva külterületi telkeknél, ami pedig ált. 4.5 méter.
Úgyhogy ahogy előttem írták, utána kell nézni, hogy egyáltalán lehet-e rá építeni, lakóházzá tudod-e minősíteni. Maga a terület nagysága bőven jó két nagy testű kutyának is, akkor is, ha a konyhakertet elkeríted. Ha nincs kivonatva művelési ág alól a telek, azaz a tulajdoni lapon nem az szerepel, hogy művelési ág alól kivont zártkert (ez utóbbi is fontos), abban az esetben ki kell függeszteni 60 napra, azaz számolni kell azzal, hogy a birtokbavétel több hónapot fel fog emészteni!
Jót nem lehet tanácsolni ilyenkor, mert nem tudjuk mi lesz 5-6 év múlva! Lehet jól jársz, ha már most megveszed a telket, de az is lehet, hogy 5-6 év múlva egy lényegesen jobb ajánlatra találnál.
Koszi a valaszokat, mindenkinek ment a zold kez! 😊
Be van teljesen keritve, a szolos meg a gyumolcsos egyebkent nem olyan nagy rajta. Lehet azt nem is volt fontos emliteni, csak nekem fontos, mert en amugyis szerettem volna par to szolot meg par gyumolcsfat es nagyon izgatott lettem, hogy most talaltunk olyan telket, amin ez mar adott lenne. A hirdetes szerint 30% a beepithetoseg, de koszi a tippet utolso, akkor erre kulon ra fogunk kerdezni, hogy ez teljesen biztos-e.
Ne csak rákérdezz, ellenőrizd te magad is a helyi építési szabályzatban.
Mi 3300 nm-en élünk, szerinten k**va nagy. :D A házunk a fronttól 5 méterre van, 110 nm, plusz egy dupla garázs és az épületek mögött kényelmesen le lehet sétálni a telekre. Nem tudom pontosan, de kb. 30-35 méter széles és marha hosszú a telek.
Van egy leválasztott részünk elöl, ez az élettér gyerek játékokkal, grillezővel, stb., a hátsó részen csak gyümölcs és diófák vannak. Én ezek nélkül el lennék. Eszméletlen meló karbantartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!