Miért van ekkora különbség az ingatlanárak között Pesten?
Haverom egy romhalmazt, bontásra itélt házat adott el Óbudán a hegyen 130 millióért telekárban (1000 nm telek) ..
És soroksáron vett egy 70 millás házat ami hihetetlen modern szép állapotban van.. (igaz kisebb telek)
Óbuda a város majdnem közepe, könnyű megközelíteni, könnyen eléred a főbb utakat, csomópontokat, belvárost.
Soroksár a város széle, több idő bejutni.
Vannak felkapottabb, jobb kerületek. Mindig a belváros a drágább, azon belül egy V.-VI. kerület, ahogy mész kifelé, úgy csökkennek az árak (általában).
Fontos szempont a kiépítettség, a közlekedés, a környék.
Budapesten, még kerületeken belül is jelentős árkülönbségek vannak, a lakossági összetétel miatt.
Vannak elit részek és putris részek
Ilyen a VIII.ker a Múzeum krt vs. Teleki tér és környéke
VII.ker. a Zsidó negyed vs. Keleti pu. környéke
...stb.
Szerencsére ez most lassan megoldódni látszik, mert a nemkívánatos egyedek inkább jó pénzért eladják a drágának számító lakásaikat - önkormányzatit is - és inkább vesznek valahol falun, kisebbségis helyen gombokért jó házat, mert pénz is marad és még egy 20 éves Mercédeszre is futja.
Én mondjuk Óbudát nem gondolom a város közepének, kifejezetten külső kerület, de van a történelmi Óbuda, vagy a villanegyed, annak bizony van ára.
Ellenben Soroksár annyira külső kerület, hogy gyakorlatilag egy vegyes lakosságú "falu" volt, svábokkal, prolikkal, cigányokkal.
1992-ben lett a főváros XXIII-ik kerülete, de nem az elegancia csúcsa még manapság sem ott lakni, dacára annak, hogy Soroksárnak is vannak jó részei.
Én kb. 25 évvel ezelőtt döntöttem arról, hogy vagy lakom tovább a 12. kerületben egy garzonban a sznobok között, akik még a se..üket is eltartott kisujjal törlik ki, vagy elcserélem egy hasonló értékű kétszintes kertes család házra Rákosligetre.
Áldom az eszemet, hogy ez utóbbi mellett döntöttem.
20 éve azt mondták azért drága pest mert jó hely.
Aztán jött az airbnb
Aztán az, hogy valaki minden lakást felvásárolt befektetésnek.
Most meg már meg se indokolják :D
Fogadjunk jövőre kezdődik előlröl a kör, persze 50 éves házak egy új ház áráért. Már látom is, mindenki eladja az új házát, hogy pestre költözhessen egy 50-100 éves lakásba.
6. - 7.
Azon filózom, hogy melyikük a butább, de nem tudok dönteni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!