Ki hogyan fog magának fiatalon, 25-30 évesen saját lakást venni?
Ti is leginkább munkával, hitelből. Vagy számolgattál számolgattál és rajöttél hogy jé, van 40 milliód ha dolgozol?
Idióta.
Trollkodásnak jó kérdés, de azért válaszolok.
Az én városomban (nyugat-dunántúli megyeszékhely) egy átlag állapotú panellakás (tehát költeni kell rá) 25-30 millió körül van. Ehhez, ha lenne 10 millió önerőnk, akkor most 20 millió hitelt kéne felvenni, ami 20 évre kb 200 ezer forintos törlesztővel jár. Na mármost 10 milliót nekünk összeszedni (jelentős szülői segítség/mamahotel nem játszik sajnos) kb 7-8 év lenne, addigra meg lesz 40-45 millió egy ilyen lakás, főleg, ha ezek a rohadt "támogatások" maradnak... Ja és családi házat akarunk venni, na az itthoni fizetésből jelentős hátszél nélkül lehetetlen... Tudom, éljünk 10-15 évig hajléktalan színvonalon és kuporgassunk mindent félre, ez az átlag boomer felfogás... Ja és a jelenlegi bérleti díjunk fele annyi, mint a törlesztőnk lenne, és ez új lakás, nem lepukkadt panel 😀
Ja és Magyarországon drágult az egyik legnagyobb mértékben az ingatlan az utóbbi években az EU-n belül... HOLY HOLY HOLY DOKTOR ORBÁN VIKTOR MIHÁLY MINISZTERELNÖ KÚR!!
Kérdező, oszd már meg velünk, hogy ha dolgozol, hogyan tudsz venni a munkából keresett pénzedből lakást. Mert szerintem munkából max önerőtgyűjteni + hitelt lehet felvenni.
Szóval maradjunk annyiban, hogy te sem veszel munkából saját lakást.
Akkor a férjeddel rosszul számolgattatok, számold át újra!
Vagy ti munkából spóroltatok 25 milliót?
Mert akkor gratu, vehetsz belőle egy lepuki garzont pest megyében.
Lakást sehogy mert kertes házat szeretnék.
Eladom a nyaralót és a panelt és az áruk többnyire fedezni fogja.
Maradékra vagy hitelt veszek fel vagy eladom az egyik kocsit mert kettőre úgy sincs szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!