Árverésen láttam egy kb.12 éve épült házat,amit azóta soha nem laktak.A tulaj megépítette,kiment külföldre és azóta sem jött haza.A ház most árverésre került,de belülről nem lehet megnézni.Mennyire romolhatott az állaga az elmúlt 12 évben?
Sosem voltam még ház-liciten, de az nagyon furcsa lehet, hogy 30-50- vagy ki tudja hány milliós vásárlásnál azt sem tudom mi van a falakon belül.
Lehet, hogy ez bevett szokás, de ki vásárolna zsákbamacskát?
Mivel a tulajdonost nem találják, ezért nyilván nem törhetik be az ajtót, hogy megmutassák Neked belülről az ingatlant. Megtekinteni csak úgy lehet, ha a tulajdonos beenged, amíg az Ő tulajdonában van. Ez nem egy szokatlan dolog, és az ingatlan állapotáról semmit nem mond el.
Abban az esetben, ha árverésen Te nyered meg a licitálást, nyilván az ingatlan a tulajdonodba kerül. Innentől kezdve a végrehajtó köteles azt birtokba adni Neked. Akkor már "törhetik" az ajtót, hogy bejuss.
A nem fellelhető tulajdonosnak pedig ügygondokot rendelnek ki, aki addig figyelemmel kíséri, hogy a végrehajtás a törvénynek mindenben megfeleljen, az adóst ne érje hátrány addig se, amíg nem tudja személyesen képviselni saját érdekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!