Mi jó abban, ha nagyon sokszor látok olyat, h a főbérlő eladja az albérő feje felől a lakást? Sokszor úgy, hogy annak még 1 évig szereződése van rá, hogy ott lakhasson. Nem gerinctelenség ez?
Én már több ilyen ingatlan hirdetést is láttam, hogy "költözhető csak X hónap múlva, mert addig tart a jelenlegi albérlők szerződése". Tehát van ilyen.
Ugyanígy az ilyesmi még gyakoribb a hirdetések szövegében, hogy "Jelenleg is albérlők lakják, akik szívesen maradnának".
Egyébként velem 2x történt ilyen, hogy "eladták a fejem felől az albérletet", amíg albérletben éltem, de mindkét esetben hónapokkal előtte szóltak a tulajdonosok, hogy meghirdetik majd a lakást, aztán meg is hirdették és természetesen amikor később elkelt, akkor is volt 1-2 hónap kiköltözés idő. Tehát mindig több hónappal előtte megtudtam, hogy valószínűleg hamarosan majd költöznöm kell. Ilyen nincs, hogy egyik nap beállítanak random a tulajok, hogy na eladták a lakást, holnapra költözzek ki.
Mi ebben a gerinctelenség? Gondolom szól időben, hogy tervezi eladni a kecót és nem csak az van, hogy egyik nap megemlíti hogy holnap már más fog jönni a pénzért.
Mondjuk kétlem, hogy sokszor látnál ilyen helyzetet. Olyat meg főleg nem hogy a főbérlő eladj a lakást, tekintve, hogy a tulajdonos szokta eladni :D
Több éves államközi szerződéseket is felrugnak.
1 albérleti szerződés arról szól,hogy nem jogtalanul laksz ott.
Ettől még a lakás tulajdon jogával nem rendelkezhetsz.
Hogy ebből milyen vita kerekedhet,más kérdés .
Mi is laktunk olyan albiban, amit kozben eladtak, de nekunk koltozni is kellett, nem maradhattunk.
Semmi problema nem volt ezzel, 2 honapunk volt koltozni, kauciot visszakaptuk, talaltunk masikat aztan csokolom.
Nem eltem meg tragediakent, miert is kene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!