Lett már valaki öngyillos mert nem tudott lakást venni?
Általában a lakás, mint ok ritkán jelenik meg öngyilkosságnál. Inkább a reménytelen élethelyzet taszítja az embereket ide. Ennek pedig csak egyik tünete az, hogy nem tud egy lakást megengedni magának.
Az amerikaiak nagyrésze nem a saját lakásában él, mégis boldogak (statisztika alapján legalábbis), nálunk a saját lakással rendelkezők száma tudtommal jólval magasabb (persze arányaiban véve).
Szerintem ott sokminden más is van, amikor valaki öngyilkosságot tervez, nem csak egy egyszerű "nem tudok lakást venni".
Azért tegyük hozzá Amerikában is az "amerikai álom" része a saját lakás.
Azt is tegyük hozzá, itt is ott is megvannak a bérlésnek a sajátosságai. Amerikában sem mindegy, hogy van pénzed és házat bérelsz vagy hónapról hónapra élsz és folyton kopogtat a főbérlő a szakadt putri lakás ajtaján.
Itthon ugyanez, nem mindegy, hogy olyantól bérelsz akinek van 20 ingatlanja és szerződéssel laksz ott, tudva, hogy amíg akarsz ott maradhatsz. Vagy nincs pénzed és felújítandó panelokban bérelsz másodmagaddal, azt várva, hogy mikor jelenti be a tulajdonos, hogy tipli van mert most már költözne a gyerek.
Én igen. Nem egészen így, de a 60-as években voltam huszonéves New Yorkban, és nagyrészt részvényekbe gyűjtögettem a megtakarításaimat, hogs később lakást vegyek. Aztán a 70-es években bedőltek a részvények, a lakásárak akkor már hiába esetek, nem annyit, mint amennyit a részvényeim estek. Teljesen reménytelen volt minden, így a mélybe vetettem magam. Akkoriban nem voltam ezzel egyedül.
Ma már azt mondom, nem ért az egész ennyit. A mostani életemben albérletben lakok egy magyar vidéki városban, nem is vágyok többre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!