Ha lakóval veszek meg egy házat, az mennyivel csökkenti az értékét?
köszi amiket írtatok.
a haszonélvezet miatt alapból 20 % minusz, de ráadásul benne is lakik. így én tulajdonképpen nem tudom használni. ezért kérdeztem.
igazából nem megvenném, hanem tartozás fejében akarják rám iratni.
Mérlegelni kell. Mekkora a tartozás? Milyen érték a ház haszonélvezeti nélkül? Milyen idős a bácsi?
Ha nincs rá szükséged lakni, de mondjuk a gyerekeidnek 10-15 év múlva jól jön, akkor tök jó lehetőség is lehet. Ha albérletben laksz és ez egy zsákfaluban van, akkor lehet, jobban járnál a pénzzel önerőnek?
"tartozás fejében akarják rám iratni."
Milyen állapotban van az ingatlan? Ha elviszi jövőre a
- tetőt a vihar,
- csőtörés/árvíz miatt elönti a pincét, alagsort a víz,
az mind a tulajdonos költsége!
köszi minden megjegyzést, megfontolom
leginkább az a kérdés bennem, hogy az épület értékét a körülményektől függetlenül is nehéz megítélni. akinek eladó, szerinte sokat ér, ha akarnék venni, nem ott vennék, ha teljesen az enyém lenne, eladnám, nem laknék benne, nem szerencsés az elrendezése, nem lehet hozzáépíteni, stb... sok szempont van, át kell gondolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!