Érdemes több embernek összeköltözni egy házban, amit közösen vesznek?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy nem család. Hanem olyan emberek, akik magányosak, nincs családjuk, és egy kisebb közösségre vágynak. Esetleg közösen vállakoznak, alkotnak. Nem idősek otthonára gondoltam, hanem fiatalokra, középkorúakra, akik nem a szokványos családmodell szerint képzelik az életüket, akik valamilyen értelembe véve különcök. A házvásárlás előtt persze alaposan összeismerkedne mindenki, ha valakik nem szimpik egymásnak azok kimaradnának az egészből. 2-től kb 10 főig tudnám elképzelni ezt a dolgot. Mondjuk 10 millió befektetés jutna 1 főre. Ha el akarná adni a részét, akkor vagy a közösség tagjai vennék meg, vagy keresnének egy olyan embert akinek ezek a feltétlek megfelelnének. Ez egyelőre még csak egy ötlet, nem keresek ilyen embereket. Mivel a gyakorlatban elképzelve lehet hülyeség, mert az egész főleg az emberektől függ, és hogy hogy jönnek ki egymással. De elméletben akár jó is lehetne, ha minden úgy alakulna, ahogy azt az elméletben elképzelem. De mint tudjuk rettentő nagy különbség van a valódi élet, és az elképzelt között. Meg hát közös lónak túros a háta.2022. jún. 10. 00:49
11/11 A kérdező kommentje:
6 Azért van egy csomó ellenpélda is, hogy működik családon belül, és az idegenek is csak egy ideig lennének idegenek. A cél az lenne, hogy azok költöznének össze, akik bírják egymást, meg lennének szabályok, amiket be kellene tartani. Az hogy közösködésekből menekülnének családi házakba, én azt se látom ilyen egyértelműen. Hisz vannak akik épp fordítva vannak, családi házból menekülnek társasházakba.
2022. jún. 26. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!