Jogos az ingatlan iroda kérése ajánlati biztosítékra?
Figyelt kérdés
Adott egy ingatlan 16,7M-ért. Megnéztük egy elég ismert nagy ingatlan iroda közvetítői által. Tetszett,mert jól néz ki és jó helyen van. Még fent sem volt a hirdetés már meg is nézték. Csak visszaléptek és ezért tudtuk mi is megnézni. Majd a megtekintés végén közölte az ingatlanos, hogy mi hamarabb tegyük meg az ajánlatot, nehogy más elvigye. A szándékot pedig ajánlati biztosítékkal kell tenni egy fizetési ütemezés leírásával. Kérdeztem mennyi lenne ez az összeg... 400.000 Ft! Persze, beleszámít a vételárba meg minden. De most irjak velük egy papírt ? Miért nem ügyvéddel? Minek előre fizetni letétbe, holott ők nem lehetnek letéteményesek? Nyomták a szöveget ,hogy más hamar viszi mert sokan nézik meg. De ha milliárdos beruházás,ingatlan lenne oké...de én nem értem ezt nyomást és nyerészkedést. Ja és szerződéskötésig náluk lenne a pénz.2022. jún. 2. 08:41
1/6 anonim válasza:
Én se értm a dolgot. Ez akkor olyan, mint a foglaló, de mégsem az? Foglalót az ügyvédnek szokás fizetni a szerződés vagy előszerződés aláírása után.
2/6 anonim válasza:
Ugyan az mint a foglaló, csak itt az ingatlanosnak is lesz részesedése, ha valaki visszalép. Ennyi. Saját ügyvéddel iratják, hogy legyen hasznuk, ha mégsem jön össze az üzlet.
Mocskos dolog, de ezt csinálják már, ezért más a neve.
3/6 anonim válasza:
Igen ,ezt csinalta az otthoncentrum is.
Vegul megvettek a csaladtagjaim.
Ha kell a lakas,akkor a sajat ugyvededdel olvasd at az o papirjaikat aztan fizess.
Nezd meg aparatartamot!! Hatha peneszedik.
4/6 anonim válasza:
Pénzt maximum ügyvédi letétbe szabad tenni, szárazbélyegzővel rendelkező, ügyvédi kamarai/névjegyzékben szereplő ügyvédnél. Vicc, hogy az ingatlanosok mit képzelnek magukról, és mit mernek megengedni maguknak.
5/6 A kérdező kommentje:
Kérdésben szereplő iroda a DH volt. Tegnap volt szerencsém az OC-hoz is. Konkrétan kijelentette az ingatlanos, hogy vevőtől és az eladótól is előre! elkér 1,75%-1,75% már ajánlattételnél. Nem kevés pénzekről van szó. És rafináltak, mert papír szerint simán eltehetik.... Nagyobb értékű ingatlannál (a mai árakat elnézve) ezek már nem százezerek, hanem milliók! Holott ők csak kinyitják neked az ajtót. Tisztelet a kivételnek, de eddig még egy esetben sem láttam,hogy bármit tett is volna az ingatlanos. Minden adatot az eladó mondott, az meg állt mint a sült hal és várta volna a semmire a jussát. Ezért megérte nekik felverni az árakat.
2022. júl. 11. 09:55
6/6 anonim válasza:
Rém egyszerű a megoldás: ingatlanosokat hanyagolni kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!