Megéri most házat venni?
HOL?
Mindenhol más szakaszban tart az ingatlanpiac, van, ahol emelkedőben van, van, ahol már átlendült a csúcsponton az árgörbe.
Mit értesz "megéri" alatt? Milyen házat?
Szerintem valahol az alapvető igazság az, hogy "otthont" sosem akkor kell venni amikor megéri, hanem akkor amikor szükséged van rá. Lehet várakozni, csak közben a pénzed is megy elfelé.
5 éve követjük az ingatlanpiacot. Sose volt még ilyen magasan ingatlan ár. Max 20 milliót érő házak 40 millióért közepes városokban.
Egy sz@ros utolsó faluban, 1000 fővel, megyeszékhely 50 km-re és 15-20 millió egy jó állapotban lévő ház. De még boltba is be kell járni városba, kocsiba kell ülni.
Undorító ami most van.
Egy csomó helyről hallottam, hogy még 2 év, várjunk 2 évet, vagy bezuhannak.
De én jövőre megveszem a házam. Nem hiszek már az esésben.
Sose lehet tudni, hogy megéri-e.
Most X Ftb kerül, de ez bármikor mehet le is vagy fel is.
Akkor vegyél, amikor szeretnél és lehetőséged is van rá.
Ha van pénzed, akkor megéri megvenni egy ingaltant, mert egyre drágábbak lesznek, 5 év múlva minimum a dupláját kell ugyanazért fizetni!
Olyan még nem volt, hogy az ingatlanárak lefelé mennének - kivéve, ha a világ végi kis faluban veszed, ahol többé nem lehet eladni.
Ez mindenhol ugyanígy van, nem kell 15 évvel ezelőtti árakat felhozni, nyilván azóta változott a pénz értéke. 5 évvel ezelőtt viszont nem volt az még olyan régen. Németországban, tök mindegy melyik tartományban, 25-35 millió között kilehetett fogni emeletes, 3 szobás családi házat városban! Most ugyanabban a városban megnéztem, 100 millió a legolcsóbb ház. Nem tudom, hogy fognak e valaha lejjebb menni.
Én ezért döntöttem úgy, hogy az önerünk mellé felveszünk hitelt és 25 millió körül veszünk egy házat, megyeszékhelytől 30 km-re. Nincs mire várni igazából. Vagy csökkennek, vagy nőnek az árak majd. De megyeszékhelyen 40 millió alatt, csak erősen felújítandó Kádár kocka van, az is max 2 szobás. Nem hiszem, hogy ennek az ára bármikor is csökkenne már 10 millióval például. Nagyvárosokban valószínű, hogy sosem fognak már lejjebb menni az árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!