6 vagy 1 lépcsőházas panel?
Ilyen szempontból nekem ez lényegtelen részletnek tűnik, hogy különálló tízemeletesről van szó, vagy egy házsorról.
A házsornál annyi, hogy ami lakások nem a két szélén vannak, azok picit melegebbek télen, mert több oldalról vannak fűtve más lakások által, mint a különálló tízesben lévő lakások.
Könnyen lehet, hogy a 4. válaszolóval (9:21) egy helyen lakunk. Nekem pontosan ezért jobb a csoportos (Te esetedben a 6 lépcsőházas - enyém is ilyen, velünk szemben a 10. emeleten épp kiürült egy lakás - Budán, tehát akár majd szomszédok is lehetünk...), szóval azért jobb a 6 lépcsőházas, mmert vész esetén kijuthatsz a lezáratlan tetőre és korlátok között átmehetsz a szomszéd lépcsőházba.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre, ha netán a felvonó elromlik. Elég becsöngetni valakihez, hogy engedjen be (kódolva van a bemenet). Akkor van peched, ha középső emeleteken laksz.
Ami a szélső lakások fűtését illeti, a tervező mérnök annyi radiátorbordát tervezett, hogy elég mekeg legyen a lakás. Ráadásul, nálunk már pár éve elkészült a panelprogram, ami nagyon-nagyon jól szigetel.
#5: Még lehetne is, de nem:) Szintén Buda. Velem szemben és mögöttem is 9 emeletes van, és a tetőn zárt, üvegezett átjáró van a másik lépcsőházba. Valamint minden lépcsőházat nyitja ugyanaz a kulcs, szóval a 6 lépcsőházból bármelyikbe be tudok menni az én lépcsőházkulcsommal
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!