Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyibe kerül és milyen...

Mennyibe kerül és milyen ügyintézést igényel, hogy bejegyezzék a tulajdoni lapon és alaprajzon nem szereplő építményeket?

Figyelt kérdés

Vagyis van két alappal rendelkező garázs és egy üvegház, De ezek nincsenek a hivatalos papírokon.

Ráadásul a kertszomszednak ezen az ingatlanon megy át a gázvezetéke, viszont szolgálni joga nincs bejegyezve.

Apai nagyszülőktől örököltük, most szeretnénk eladni.

De legutóbbi vevő-érdeklődő mondta, hogy hitelfelvevők vagy csokos vásárlók ilyen ingatlant nem vehetnek meg.

Rendezni kéne nekünk. De fogalmam sincs ennek mi az ügymenetet és mennyibe kerülne.

Érdemes vele vacakolni, vagy inkább várjunk kp-es vevőre?

2022. máj. 24. 08:49
 1/5 A kérdező kommentje:
A kütyü átírt pár szót, remélem azért így is érthető a kifejtésem....
2022. máj. 24. 08:51
 2/5 anonim ***** válasza:
várjatok kp-s vevőre, nem egy leányálom ez a fajta ügyintézés és sokba kerül.
2022. máj. 24. 12:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Aki tudja kb mégis mennyi pénz és meló, plííííz, írjon?

Melyik hivatalban kell intézni, önkormányzatnál, vagy hol?

2022. máj. 24. 13:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Pontos összeget én így nem tudok, földmérőt kell keresni, ő megmondja, hogy mennyi pénzért vállalja (településfüggő is, meg hogy mennyit kell méricskélni, több épület esetén nyilván kicsit többet). Nekem 1 új építésú házat mértek ki - így kerül rá a földhivatalban a térképmásolatra -, de már nem emléxem, mennyibe került, meg el is telt pár év, szóval tuti nem annyi már ...

Én földmérővel kezdenék (gugli), az sztem nem olyan rengeteg meló, a szolgalmi jog/gázvezeték rész lehet h macerásabb, azt ennyire se tudom.

2022. máj. 24. 18:04
 5/5 anonim válasza:
nekünk úgy volt 150+15, osztatlan közös telken ingatlanrész feltüntetés, hogy jogerős építési- és használatbavételi engedély megvolt, 13 éve az építésnél ez sajnos lemaradt és nem tűntették fel a térképen. Mi ezt pótoltattuk, a költségeken kívül 3 hónapunkba telt.
2022. máj. 26. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!