Szerinted lassulni fog az ingatlanárak növekedésének üteme?
Ha Gipsz Jakabnak jelenleg 20 misije van, kb. 3 M /év megtakarítása várható, az alap 20-at és amit gyűjt évente beteszi a prémium infláció+1,5% állampapírba.
Elérheti Gipsz Jakab egy külső kerületi panel árát?
Mekkora panel lakásról van szó?
Most is van 20 millió alatt is panel lakás.
Szóval akár mostanában is vehet Jakab, csak nézze minden nap 3x az ingatlan.com-ot!
Ha van 20 misije, akkor most is vehetne már lakást hitelre a hitelt pedig visszafizethetné pár év alatt előtörlesztéssel. Így mentesülne a további áremelkedésből fakadó kockázatoktól.
Én 15 éves lakáshitelt vettem fel és visszafizettem 4 év alatt. Ilyenkor nem kell kifizetni a teljes 15 évre való kamatokat, és az előtörlesztési díj is csak 1% volt.
Építőiparban dolgozom, sima családi háznál garázskapukra most jelentettek 25% áremelést, ajtókra kért a megrendelőnk árat azóta 10% emelés volt. Ilyen dolgokra mint beton, betonacél igazából napi árat mondanak.
Most vettem lakást fél-egy éve. Azt mondta az értékbecslő, hogy 25 körül mennek a normálisabbak. Most ugyanott 30 alatt nincsen hirdetés, és a jobbak 32-33-tól indulnak. 25-30% emelkedés fél év alatt.
"Sztem az újépìtésüek nagyjából tarthatják az árukat"
amikor az újépítésű tákolmányok már összedőltek, a panelek és a szocializmus egyéb építészeti remekművei még akkor is állni fognak, de talán még a háború előtti társasházak is. Nem véletlenül néz ki úgy az árgörbéjük, hogy a vállalkozó here eladja mondjuk 1,5 M /nm áron (+ kocsibeálló az udvaron +konyhabútor +lámpák +redőnyök ezen felül fizetendők = össz 1,8 M /nm), majd 15 éven belül lecsúszik a 2 utcával odébb lévő panelek 1 M /nm árszintjére. A panel rezsije lehet, hogy 3x annyi havonta, de nem kell a házra költeni 5 évente 20 milliót csak a legszükségesebb toldozgatásokra és ismeretlen eredetű problémák felderítésére, nem a szomszéd valagába nézel az ablakból, hanem parkra, van elegendő parkolóhely, játszótér stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!