Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerinted lassulni fog az...

Szerinted lassulni fog az ingatlanárak növekedésének üteme?

Figyelt kérdés

Ha Gipsz Jakabnak jelenleg 20 misije van, kb. 3 M /év megtakarítása várható, az alap 20-at és amit gyűjt évente beteszi a prémium infláció+1,5% állampapírba.

Elérheti Gipsz Jakab egy külső kerületi panel árát?

2022. máj. 17. 22:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%

Mekkora panel lakásról van szó?

Most is van 20 millió alatt is panel lakás.

Szóval akár mostanában is vehet Jakab, csak nézze minden nap 3x az ingatlan.com-ot!

2022. máj. 17. 22:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja, és melyik településen?
2022. máj. 17. 22:46
 3/11 A kérdező kommentje:
Bp.
2022. máj. 17. 22:56
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Ha van 20 misije, akkor most is vehetne már lakást hitelre a hitelt pedig visszafizethetné pár év alatt előtörlesztéssel. Így mentesülne a további áremelkedésből fakadó kockázatoktól.

Én 15 éves lakáshitelt vettem fel és visszafizettem 4 év alatt. Ilyenkor nem kell kifizetni a teljes 15 évre való kamatokat, és az előtörlesztési díj is csak 1% volt.

2022. máj. 17. 23:07
 5/11 anonim ***** válasza:
16%
Sztem az újépìtésüek nagyjából tarthatják az árukat, de hogy egy panel vagy hogy egy lehasznált tégla lakás a hazai fizetésekhez képest 30-40 milliós áraikkal mennyire lesznek értektartóak arra már nem fogadnék.
2022. máj. 18. 05:56
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
én úgy látom a fizetések (loholva pl az élelmiszer árak után) elég gyorsan nőnek.. no, nem az enyém, de átlagban biztosan
2022. máj. 18. 07:05
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
az előzőt folytatva: emiatt szerintem várható további drágulás az ingatlanoknál is.
2022. máj. 18. 07:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Építőiparban dolgozom, sima családi háznál garázskapukra most jelentettek 25% áremelést, ajtókra kért a megrendelőnk árat azóta 10% emelés volt. Ilyen dolgokra mint beton, betonacél igazából napi árat mondanak.

Most vettem lakást fél-egy éve. Azt mondta az értékbecslő, hogy 25 körül mennek a normálisabbak. Most ugyanott 30 alatt nincsen hirdetés, és a jobbak 32-33-tól indulnak. 25-30% emelkedés fél év alatt.

2022. máj. 18. 12:32
 9/11 anonim ***** válasza:
51%

"Sztem az újépìtésüek nagyjából tarthatják az árukat"

amikor az újépítésű tákolmányok már összedőltek, a panelek és a szocializmus egyéb építészeti remekművei még akkor is állni fognak, de talán még a háború előtti társasházak is. Nem véletlenül néz ki úgy az árgörbéjük, hogy a vállalkozó here eladja mondjuk 1,5 M /nm áron (+ kocsibeálló az udvaron +konyhabútor +lámpák +redőnyök ezen felül fizetendők = össz 1,8 M /nm), majd 15 éven belül lecsúszik a 2 utcával odébb lévő panelek 1 M /nm árszintjére. A panel rezsije lehet, hogy 3x annyi havonta, de nem kell a házra költeni 5 évente 20 milliót csak a legszükségesebb toldozgatásokra és ismeretlen eredetű problémák felderítésére, nem a szomszéd valagába nézel az ablakból, hanem parkra, van elegendő parkolóhely, játszótér stb.

2022. máj. 18. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
Ugye Gipsz Jakab nem a faluról felkeveredett szerencsevadász, akinek JÁR a lakás a városban? Mert a heti 10 hasonló gyk kérdés alapján gyanús...
2022. máj. 18. 18:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!