Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Telek eladás ebben az esetben...

Telek eladás ebben az esetben hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy falusi hosszú telkünk a felét elszeretnénk adni

Hogyan lehet eladni?

2022. máj. 4. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:

1. lépésben be kell menni az önkormányzathoz, és megérdeklődni, hgoy egyáltalán megosztható-e a telek...

Aztán ezt végigvinni (geodétát megbízni a kiméréssel, földhivatal, stb. ügyintézés)

És ha megvan a hivatalos megosztás, akkor lehet elkezdeni árulni.

2022. máj. 4. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben úgy szeretnéd eladni, hogy építési teleknek, akkor azért kérdezz rá az építési szabályokra is, nehogy baj legyen belőle ha felülteted a vevőt. Ugyanis nálunk csak úgy lehet épitkezni ha külön út van ahhoz a részhez is. Annó apósék is csak így tudtak építkezni anyukája telkének végébe.
2022. máj. 4. 13:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Hátul külön kivan kövezve az utca

Be fogunk menni az önkormányzathoz akkor érdeklődni

2022. máj. 4. 13:54
 4/6 anonim ***** válasza:
ahogy az 1-ben is írtam, mindenképpen ez legyen az első lépés. Mert ők tudják megmondani, hogy mekkora a minimális teleknagyság. Tehát hogy szétosztás után mindkét telekrész megfelel-e ennek. Mert másképp nem tudnak rá építkezni, tehát nem fogod tudni eladni építési teleknek...
2022. máj. 4. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:

1est kiegészíteném annyival, hogy a földmérés záradékolása után ügyvédhez kell menni, Egy éve csináltattam egy ilyent én is. Hihetetlen lassú egy folyamat...

Nekem ennyibe került:

Földmérés: 100000 Ft

Ügyvéd: 70000 Ft (baráti ár volt!)

Földhivatali telekmegosztási díj 24000 Ft

Földhivatali igazgatás szolgáltatási díj 6600 Ft

Soron kívüli eljárás 20000 Ft

Összesen: 220600 Ft

Ami még fontos utána kell nézned hogyan lehet közművesíteni. Nálam kiderült, a telek mögött elhaladó utcában nincs víz és csatorna. Így ezt szolgalmi jog bejegyzésével a megmaradó telken lett áthúzva. Azaz víz óra ikresítve lett, és a csatorna is közösítve lett.

Itt is lettek költségek:

Szolgalmi jog víz földmérő 60000 Ft

Szolgalmi jog csatorna földmérő 60000 Ft

Ügyvédet még nem tudom itt tartok :(

Ezek csak anyag költségek mert én csináltam, a földmunkákat pedig mini kotrós ember.

Ivó víz ikresítés költsége, az új telekig elhúzva a gerinc: 110000 Ft

Csatorna költsége: 243000 Ft

2022. máj. 4. 15:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó hát ez elég költséges és bonyolult folyamat
2022. máj. 5. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!