Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek a CSOKos...

Mi a véleményetek a CSOKos házak jövőjével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A nyakunkon lévő gigainflációnak köszönhetően mi várható a CSOKos tulajdonosokra szerintetek? Ennek a fajta hitelnek a részletei fognak emelkedni az inflációval együtt vagy ez Fix?

2022. ápr. 24. 21:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Félig meddig off, és a csokos témát nem érinti. Szerintem az ingatlanra szánt befektetési pénzek pár évre szerintem premium allampapìrban köthetnek ki. Egyszerűen az infláció olyan magas hogy az infláció plusz másfél százalék kamatpremium olyan magas hozamot ad hogy avval az ingatlan de a részvények sem tudnak szerinte

m versenyezni a következő pár évben.

2022. ápr. 25. 19:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Sőt én biztos a maxon eladnám most a kecót és ebbe vásárolnék aztán kinek mi, senki nem tudja biztosan mit hoz a jövő.
2022. ápr. 25. 19:15
 13/19 anonim ***** válasza:
11: Hogyhogy? 5,1% most a 3 éves kamat (ez 3 évre kamat vagy évi kamat?), és már most 8% az 1 éves infláció.
2022. ápr. 25. 21:41
 14/19 anonim ***** válasza:
Mindig az előző éves hivatalos inflációra teszi rá még a kamat prémiumot pluszba. Idén eddig a hivatalos adatok alapján 8,5 százalék az infláció. Szoval a jövő évi hozam elég brutális lesz.
2022. ápr. 26. 05:33
 15/19 anonim ***** válasza:
És a 8,5 százalék is úgy van jelenleg, hogy a kormány lejjebb szeretne szorítani és egy csomó dolgon még jelenleg hatósági arstopp van ami nélkül még magasabbak lennének az árak. Mindenki saját döntése alapján cselekedjen de én magamnak jelenleg biztos hogy ezt néztem ki ekkora hozammal.
2022. ápr. 26. 05:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Viszont ha lesz egy államcsőd oda a pénzeteknek
2022. ápr. 26. 13:35
 17/19 anonim ***** válasza:

1931-ben sem volt államcsőd, pedig akkor már be volt jelentve az államcsőd közeli állapot, és sokkal súlyosabb volt az infláció mint most. Egyébként meg ha rezeg a léc, bárki vissza tudja venni a pénzét, max bukja a kamatot.

Államcsőd esetén az ignatlanodat sem tudod pénzé tenni, úgyhogy ha nincs más megtakarításod, csak a lakásod, akkor ugyanúgy buktad a pénzedet egy jó pár évig és még kenyeret sem tudsz venni a boltban.

2022. ápr. 26. 15:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Államcsőd esetén pedig nem sok ember fog az országban maradni, így ha ettől félsz, jobb ha likvidebb forrásban tartod a pénzedet.

Az ingatlan pedig nem az, mert ki van szolgálva egy vásárlói rétegnek, akik államcsőd közeli állapotkor pont nem ingatlant fognak venni, hanem örülnek, ha ételre jut pénzük.

2022. ápr. 26. 15:40
 19/19 anonim ***** válasza:
A fix kamatokról pedig annyit, hogy hivatalosan nem emelheti a bank a kamatot, mert az alaptörvény tiltja. Azonban ha a kormány hoz egy rendkívüli törvényt ami ezt érinti, akkor a bankok módosíthatják a fix kamatozású hiteleket rendes piacivá. Igazából 2/3-addal bármilyen intézkedés elképzelhető, de remélhetőleg a kormányunk sem olyan hülye, hogy ezt meglépik. Max ha az EU-s pénzeket megvonnák tőlünk, vagy kiraknának minket belőle.
2022. ápr. 26. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!