Leírná nekem valaki, hogy miket kell elintézni ha új ingatlant vesz az ember?
Figyelt kérdés
Közmű átírás, új lakcim bejelentés stb.2022. ápr. 5. 21:12
1/11 anonim válasza:
Adás-vételi szerződés, földhivatali bejegyzés, közművek névre íratása,lakcím bejelentés.
2/11 anonim válasza:
Illeték, ha kell hitel, annak az intézése.
3/11 anonim válasza:
Lakcímbejelentés nem feltétlenül szükséges végülis. Főleg ha nem is ott fog lakni az új tulaj.
4/11 anonim válasza:
3-as
Ez igaz. Csak azért írtam a sorba, mert a kérdező konkrétan rákérdezett.
5/11 anonim válasza:
Ha van egy jó ügyvéded, akkor nagyon keveset. Nálam pl. az ügyvéd intézte a hitelt, nekem be sem kellett mennem a bankba soha. Természetesen előre kiválasztottam a legjobb bankot és a nekem legjobb hitelt. Az adásvételit is az ügyvéd intézi, úgy tudom a földhivatalt is.
6/11 A kérdező kommentje:
Ott fogok lakni. A földhivatalt az ügyvéd intézi és a szerződést is természetesen.
2022. ápr. 6. 11:35
7/11 A kérdező kommentje:
És az ügyvéd hány százalékot kér?
2022. ápr. 6. 11:55
8/11 anonim válasza:
Én vidéken vettem lakást 25 millióért, az ügyvéd az elején azt mondta 0,75-1%-ért szokott vállalni ügyeket, végül az enyémet 0,75%-ért csinálta, 187 500-et fizettem.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. ápr. 6. 13:16
10/11 anonim válasza:
"187 500-et fizettem"
Vajon hány órát dolgozik az ügyvéd ezért?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!