Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megvegyem e a lakást ami a...

Megvegyem e a lakást ami a földhivatalnál irodaként van bejegyezve? Mi a hátrámya? Ráadásul annnyi pénzem sincs, s szabad felhasználású hitelt tudnék rá felvenni, de ez magasabb kamatozású?

Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
29%

Ha jól tudom lakhatási engedélyt kell kérni.

Ha lakásnak is megfelel,vagy kialakitható,akkor szabad csak bele vágni.

2022. márc. 28. 21:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Bevan rendezve .

Lehet benne lakni, csak azt hallottam , hogy az illetéken kivül még adózni is kell utánna, mint egy nyaraló után.

2022. márc. 28. 22:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha hivatalosan nem lakóingatlan, akkor valamilyen adót kell fizetni. De lehet, hogy nem sok, meg kell kérdezni ügyvédtől. Ezen kívül nincs különösebb hátránya. Nem vehetsz fel lakáshitelt, eladásnál is kevesebbet ér, mint egy ugyanilyen lakóingatlan. De nyilván most is olcsóbban vennéd
2022. márc. 28. 22:23
 4/9 A kérdező kommentje:
19 millióért adnák, 23 nm2- es kis lakást, de vannak dolgok, amit nekem kellene még rendezni.pl..hitelesiteni a vízórát , s még azon felül is vannak. Akkor lehet igy már nem is olcsóbb
2022. márc. 28. 22:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. márc. 28. 22:46
 6/9 anonim ***** válasza:

"19 millióért adnák, 23 nm2-es kis lakást..."

EZ nem lakás, még ha tettek is bele egy ágyat és egy konyhaszekrényt.

Ez egy iroda.

Ha nem neked kellene hitelesíttetni a vízórát, akkor sem lenne olcsó, 23 m2-es iroda 19 M-ért. A többi hátrányról nem beszélve.

2022. márc. 29. 09:54
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

Én nem venném meg, az tuti!

Alapban nekem 23 m2 az nem lakás, hanem csak egy szoba. Még ha lakásként lenne is nyilvántartva.

2022. márc. 29. 10:46
 8/9 A kérdező kommentje:

Stúdió helység.

Irodaként szerepel a f.hivatalnál.

Csak lakáskent is lehet használni.

Van benne igen konyhaszekrény, fözőlap, wc, zuhanyzó.stb. de sok dolog van, amit nekem kéne még elintézni, nem beszélve arról az illetéken kivül még adózni is kell valamit utánna, mert irodaként szerepel. Szóval van hátránya.

2022. márc. 29. 11:05
 9/9 A kérdező kommentje:

Igy igaz, nem lakás.

Mimden más, csak mem lakás.s vannak hátrányai

2022. márc. 29. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!