Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elfogadjam apukámtól, hogy...

Elfogadjam apukámtól, hogy eladjon egy garázst és így szálljon bele a lakáshitelem visszatörlesztésébe?

Figyelt kérdés

Vettem egy lakást, szerencsére 17 millió önerő volt és csak 8,5 millió hitelt kellett felvenni. Apukámnak van egy belvárosi garázsa, amit amúgy se nagyon használ, mert a kocsija főleg a házuk előtti parkolóban áll, ami gyalog 10 percre van a garázstól, neki már messze. És amúgy is idős, azt mondja néhány éven belül a vezetést is abbahagyja. Most ezt találta ki, hogy eladja a garázsát, amiért lehetne kapni talán 4-5-6 millió forintot és odaadná nekem, hogy belefizessem a hitelembe. Az árakból kitalálhattátok egy vidéki nagyvárosról van szó, nem Budapestről.

Ez nyilván nagyon kedves és hálás lennék neki, de vajon megéri a dolog? 75 ezer törlesztőt fizetek, amit úgymond kényelmesen tudok fizetni, nem kell nyögnöm a dolgot. A garázst meg úgy is egyszer én örökölném, bár nem kívánom senki halálát most nyilván. Amilyen árak és áremelkedések vannak, valahogy ösztönből tiltakozom az ellen, hogy bármi ingatlantól megszabaduljon az ember, ami az ő vagy a családja birtokában van, ha nem muszáj. Mert hogy úgy is csak megy fel az ára ennek is, ahogy minden másnak is. Mit gondolsz?

2022. márc. 24. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A tároló alapvetően kisebb városban is jó befektetés, van rá igény, kereslet, bérbe lehet adni. Én inkább kiadnám, és az abból befolyó részt betenném a hiteltörlesztésbe.
2022. márc. 24. 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és jól gondolod, nem tudni mit hoz a jövő, most nem kéne elosztogatni a tulajdonokat, de hasznot lehet húzni belőle a bérbeadással.
2022. márc. 24. 09:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az 1-2 válaszoló írja!

Olyan a helyzet, hogy aki teheti ingatlanba fektet. A garázs kifejezetten jó befektetés és csak feljebb fog menni az értéke.

Valóban ki kellene adni és a bérleti díjjal segítsen téged, ha már mindenáron segíteni akar!

2022. márc. 24. 10:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól írják, adjátok ki!
2022. márc. 24. 10:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem adnám el az tuti, viszont mi nem mondhatjuk meg mi lenne számodra a jó, viszont a kiadást fontoljátok meg. Ha jó helyen van 15-20ezerét minimum kilehet adni havonta és lehet ugyanott vagy mint ha eladnád.
2022. márc. 24. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Inkább kiadni volna megérősebb!:)

Befektetők most veszik a garázsokat, később többet fog érni.

ilyen értékű garázst 25-ért biztosan ki lehet adni, és akkor azt adja oda neked (költségeivel csökkentve) és a garázsa is megmarad.

2022. márc. 24. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem adnám el. A garázs tárolóként is használható ami mindig jól jön. Ha tárolásra nem használjátok, garázsként sem funkcionál, érdemes kiadni.
2022. márc. 25. 10:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!