Honnan tudom meg, ha nincs építési engedély a házon, amit tervezek megvenni?
Figyelt kérdés
Az e-epites portálon lekértem az ingatlan, új építésű 2008-as, de csak használatba vételi engedélyt találtam meg, építésit nem. Aggódnom kellene?2022. márc. 10. 04:16
1/10 anonim válasza:
Csak megadták valamire azt a használatba vételit!
2/10 anonim válasza:
Építési engedély nélkül be sem adhatta volna a használatbavételit.
Nem kell aggódnod.
3/10 mindentudó99 válasza:
Használatba vételi az építés végesztével adható ha minden rendben. Úgy hogy nincs gond
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Olyan kérdés még, hogy honnan tudom, hogy jogerős a használatbavételi engedély? A lekérdezéskor nincs megadva a dátum. Jogom van elkérni az eladótól a használatbavételi engedélyt?
2022. márc. 10. 07:28
5/10 anonim válasza:
Ha a térképen fel van tüntetve, akkor biztos, hogy jogerős és minden ok. Földhivatalból kérd le, akár neten is, pár perc.
6/10 A kérdező kommentje:
Lekérdeztem a térképmásolatot és ott szerepel rajta a rajzon a ház is és a melléképület is. Akkor így megnyugodhatok? Köszönöm
2022. márc. 10. 07:57
7/10 anonim válasza:
Mi most veszünk újépítésűt, be kellett nekik mutatniuk amikor aláírtuk a szerződést. Előtte e-mail-ben is elküldték. A szerződés tartalmazza, hogy mielőtt aláírtuk, láttuk!
8/10 anonim válasza:
A 2008-as az már rég nem újépítésű. Maximum újszerű. Egy valóban újépítésűnél célszerű beleírni a használatbavételi meglétét, pontosabban a hatósági bizonyítványt. De ez az épület nem az.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. márc. 10. 12:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!