Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikre kell figyelni termőföld...

Karakvok kérdése:

Mikre kell figyelni termőföld vásárlásakor hazánkban, ha az értékállás is szempont?

Figyelt kérdés
"Fiatal gazda" vagyok papíron és mindig is szerettem volna földet vagy erdőt, azonban semmi tudásom nincs a témában. Annyit tudok, számít, hogy hány AK a föld, mekkora terület és a megközelíthetőség(kiadhatóság miatt), de részleteket nem tudok.

2022. febr. 24. 20:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan egyszerű termőföldet vásárolni.

Szogorú feltételei vannak,pl.van akinek elővásárlási joga van.

Az állami támogatások miatt nem is igazán adják el.

2022. febr. 24. 20:32
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
esélyed nem lesz vásárolni , földesurak előnyben vannak és mindent megvesznek
2022. febr. 24. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:
16%

Van papírod de alapdolgokat itt kerdezel?

Hol vetted a papírodat? Az Ecserin? 😂😂😂

2022. febr. 24. 20:48
 4/9 A kérdező kommentje:

1 - Köszönöm a választ. Igen, erről tudok, de azért lehet látni hirdetéseket, igaz, még nem hívtam föl senkit.

2 - Kissé szélsőséges nézőpont, nem rózsás a helyzet, de reményeim szerint még nem tartunk itt.

3 - Sajnos nem tudok olyan oktatási rendszert, amely releváns gyakorlati tapasztalattal is ellátná a diákokat, alaptudást és nézőpontot azonban valóban adott.

2022. febr. 24. 21:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"de azért lehet látni hirdetéseket"

Azok túlárazott értéktelen pár aranykoronás földek általában, akik nem kellenek senkinek. A jó vagy a rossz de olcsó földeket a bennfentesek szerzik meg.

Fiatal gazdaként próbáld meg először hogy földet bérelsz vagy egy zártkertet veszel és azon termelsz.

2022. febr. 24. 21:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Azzal remélem tisztában vagy, hogy ha vásárolsz termőföldet azt a következő 5 évben nem adhatod bérbe, és parlagon sem állhat, hanem kötelező neked hasznosítanod.
2022. febr. 24. 21:53
 7/9 A kérdező kommentje:

5 - Köszönöm! Nagy kár érte... (Még nem szeretnék földet művelni, egyelőre más szakmában vagyok.)

6 - Nem voltam tisztában vele, köszönöm!

Utána néztem kicsit: "köteles a termőföldet a művelési ágnak megfelelő termeléssel hasznosítani, vagy termelés folytatása nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett, a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni."

Igen, ez kellemetlen ha épp nincs rá időm.

2022. febr. 24. 22:35
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Felejtsd el. A valamirevaló földeket a helyi, vagy országos "zöldbárók" kapják meg. Még akkor is, ha te többet adnál érte.
2022. febr. 25. 07:58
 9/9 A kérdező kommentje:
8 - Értem, köszönöm!
2022. febr. 25. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!