Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ezt hogyan lehet megoldani ?

Ezt hogyan lehet megoldani ?

Figyelt kérdés

Örököltünk egy házat szüleim után.a nővéremmel. Én lakom benne a családommal. Sokat költöttem a felújítására. Most el szeretném adni, mert nagy nekünk (160 nm). Ő azt mondta,hogy nemkér belőle semmit, papíron fele fele arányban vagyunk tulajdonosok

Ez hogy van, akkor ha eladom csak nekem utalják a pénzt, így is hogy a szerzödésben gondolom két tulajdonos lesz feltüntetve az eladónál. És nyilvan tesómnak is alákell írni az tiszta.

2022. febr. 16. 01:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Adásvételit mindketten alá kell hogy írjatok és a számlaszámnak csak a tiéd lesz megadva, ahová a vételár 100%-át kéritek.

Semmi komoly.

2022. febr. 16. 06:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészítés: nem tudom milyen a helyzeted a pároddal, de azért én a helyedben írnék egy lemondó nyilatkozatot. Láttam már ilyet, hogy lemondott, aztán mikor kellett pénz, mondta a másiknak, hogy adja oda a "részét". És akkor előre megírja, hogy:

"Alulírott XY (születési hely, idő, anyja neve, akár személyi igazolvány szám [ez tesód]) büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy lemondok ZS címen, *** helyrajzi szám alatt található ingatlan (és ha úgy van, ingóság) eladásából származó összeg 100%-áról QT (ugyanazok az adatok mint az előbb, csak most a tiéd) javára. Jelen nyilatkozatot önként, saját döntésem alapján teszem."

Utána elmentek közjegyzőhöz és előtte aláírjátok, ő pedig kb 5000 forintért hitelesíti, hogy tényleg előtte, nem kényszer hatására írja alá. És ez bíróságon vagy bármin bizonyító erejű és téged véd. Neki pedig, ha tényleg lemond róla, mindössze egy fél óra a szabadidejéből amikor közjegyzőhöz mentek. Utána soha többé nem érinti.

2022. febr. 16. 06:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2# javítás: tesóddal milyen a helyzeted.
2022. febr. 16. 06:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik, azt hittem bonyolultabb. Köszi
2022. febr. 16. 07:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt, amit a 2-es mond, az ügyvéd is beleírhatja az adásvételi záradékaként.
2022. febr. 16. 07:43
 6/6 krwkco ***** válasza:
100%

És a lemondónyilatkozatot megindokolhatod azzal, hogy a testvérednek semmiképpen ne kelljen adózni. Így elveszi az élét a bizalomhiánynak.

De az is igaz, hogy az ajándékot vissza lehet kérni, ha az ajándékozó anyagi helyzete megromlik és támogatásra szorul. De jó testvérek között ez amúgy is természetes.

2022. febr. 16. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!