Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi ez az új ingatlanos dolog...

Mi ez az új ingatlanos dolog hogy pályáztatnak egy ingatlant?

Figyelt kérdés
Találtam egy jó áron lévő családi házat, de kiderült hogy pályáztatás történik, el kell utalnom 5 millió forintot és vételi ajánlatot kell tennem. Ha nem én nyerek akkor visszautalják a pénzt, ha nyerek levonják a végösszegből. Ez lesz a jövő már?
2022. febr. 14. 18:19
 1/6 Valentino BROssi ***** válasza:
79%
Ha valaki zárt árveréses rendszerben szeretne értékesíteni egy ingatlant akkor szokott lenni az árveréshez hozzáférési illeték/kaució is, de nem 5 millió forint, hanem valami jelképes 10-20.000 forint ami adminisztrációs költségekre, árverésvezetőre meg értékbecslésre megy. Az aukciósház, s szervező amúgy is a vételárból kapja a jutalékát, neki pont az az érdeke, hogy minél több licitet hozzon, nem pedig az, hogy kizárja őket és távol tartsa az ajánlattevőket a magas díjakkal. Gondolom valami átverésbe - s nem árverésbe - futottál bele.
2022. febr. 14. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Ha elutalod azt a pénzt, akkor nyugodtan ints búcsút neki.

SOHA, senkinek nem utalunk előre főleg ilyen órási összeget. Mindig furcsa számomra, hogy vannak a 21-ik században még emberek, akik ennyire nem látnak át nyilvánvaló csalásokat.

2022. febr. 14. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam erről valamit, hogy átb@szás. Ne utalj semmit.
2022. febr. 14. 18:42
 4/6 A kérdező kommentje:
tudom hogy önkormányzatok és az állam így szokott ingatlant árulni, de a magánszektorban még nem találkoztam vele
2022. febr. 14. 18:45
 5/6 Valentino BROssi ***** válasza:
69%
A '90-es években voltak rá próbálkozások aukciósházak részéről, de a bizalmatlanság megölte ezeket a kísérleteket, hiszen te mint jóhiszemű vevőjelölt nem tudsz meggyőződni róla, hogy az eladó nem ültet be egy téglát az árverésre aki felhajtja az árakat, így Európában ez aktív intézményi ingatlanbefektetők és banki háttér hiányában nem nagyon megy. Az USA-ban viszont simán tudsz házat venni az eBayen - sőt, most van egy tucat új startup aki meg akarja reformálni ezt a szektort, de ott sincsenek ilyen 5 milliós kauciók. Ha valami nagyon puccos környéken akarsz vásárolni akkor talán elkérnek pár száz dollár regisztrációs díjat hogy legyen pogácsa és almalé a fizikai árverésen ( https://www.youtube.com/watch?v=tjErfuD7TAA ), de amúgy az 5 millió az még ott is kamugyanús lenne. Nincs olyan jogcím amire ez reális.
2022. febr. 14. 19:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Aki erre utal az meg is érdemli.
2022. febr. 14. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!