Ha megveszem egy önkormányzati lakás bérleti jogát, utána ugyanúgy kitudom adni albérletként ?
Önkormányzati lakást tilos kiadni albérletbe. Csak az lakhatja, akinek kiutalta az önkormányzat.
Sőt, nem is lehet lakóingatlana annak, akinek kiutalják, mert rászorultsági alapon utalják ki.
Nem feltétlenül
Meg kell nézni mi áll az eredeti szerződésben.
Én 2019-ben nyertem el egy önkormányzati lakás bérleti jogát az önkormányzattól pályázati úton.
Egy 2 szobás lakásról beszélünk.
A szerződésemben valahogy úgy áll,hogy az ingatlan 50%-át kiadhatom viszont ezt be kell jelentenem az önkormányzatra.
Utána,ha kiadtam a fizetendő bérleti díjam 50%-al megemelkedik.
5#válaszoló vagyok
Pl.Bérled a lakást az önkormányzattól kedvezményes áron mondjuk 50.000 forintért.
Amennyiben kiadnám a kisszobát 35.000 forintért,a bérleti díjam felugrana 75.000 forintra.
Ami ugyan még mindig a piaci ár alatt lenne,de mégse érné meg annyira mintha egyedül bérelném a lakást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!