Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan tudhatnám meg, hogy...

Honnan tudhatnám meg, hogy egy ház mikor épült? Tudom a helyrajzi számát.

Figyelt kérdés
Meg akarom venni, de vályog ház és nem mindegy mikor épült. Az ingatlanos azt mondja hogy a tulaj se tudja mert nem ő az első tulajdonos. Hol nézhetnêk utána ennek, mert tudom a helyrajzi számát is.
2022. jan. 11. 21:27
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Kérdezd a szomszédokat.
2022. jan. 11. 21:34
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
keresni kellene a régi helyszínrajzok közt. Ott kiderül mikor épülhetett..vagy az illetékes levéltár.
2022. jan. 11. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Helyi polgármesteri hivatalban az építésügyi kollégánál érdeklődj. Elvileg építési engedélynek, használatbavételi engedélynek, tervrajznak stb. ott kell lennie. én pont ma voltam ilyen ügyben, kb. 5 perc alatt hozták ezeket a doksikat, még le is másolták, pedig 1973-as építésről van szó.
2022. jan. 11. 22:19
 4/7 A kérdező kommentje:
De nem én vagyok még a tulajdonos. Akkor is kiadják a Polgármesteri Hivatalban?
2022. jan. 12. 03:53
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
87%
Miert nem mindegy? Meg kell nézni. Lehet 150 éves vájog egy dombon ahol nem folyik alá a víz és elég jó. De lehet egy gödörbe épített 80 éves ház is ami vizes dohos
2022. jan. 12. 06:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Teljesen sík terepen van. A nem hiteles tulajdoni lapot ha kérem Ügyfélkapun, azon megnezhetem hogy mikor volt az első bejegyzés a házon?
2022. jan. 12. 08:00
 7/7 anonim ***** válasza:

3as vagyok. Hivatalosan még én sem vagyok tulajdonos, de nem is kérdezték, lehet csak szerencsém volt, és máshol igazolni kellett volna, ezt nem tudom, viszont egy próbát megér.

A tulajdoni lap sem jelent mindent, nálunk 1985-ös az első bejegyzés mint vétel, viszont aki az épületet építtette, és valószínű tulajdonosa is volt az nincs is rajta (73-ban kapott építési engedélyt és 78-ban használatbavételit)

2022. jan. 12. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!