Mo.-n a nyugat-európai országokhoz képest könnyebb vagy nehezebb egy fiatalnak önerő nélkül saját lakáshoz jutni?
Ahigy elottem is irtak, Angliaban 5% onerovel mar lehet venni ingatlant, es a kamat is alacsonyabb. Ha mindez nem lenne eleg, akkor hozzatennem, hogy pl itt eszak Angliaban 100 ezer fonter mar lehet venni 3 szobas, azaz 3 haloszobas hazat, ami melle meg van egy nappali is, plusz egy kis udvar. Ez olyan 43-44 millio forint. Fizetesek alsohangon 1450 font netto, de egy kia tuloraval jatszva meg lehet keresni ennel tobbet meg minimal beren is a legutolso gyarban. Atszamolva 650-700 ezer forint amit szerintem minimum meg lehet keresni. Na most egy hasonlo parameterekkel rendelkezo haz Magyarorszagon egy viszonylag normalisabb varosban mennyibe kerul? Mondjuk nezzunk egy Szombathelyt, Szekesfehervart, Veszpremet. Ahogy en latom, ennyibol meg ki sem jonne, es melle nem 650 ezreket keres az ember az tuti.
Angliaban a kaja mar olcsobb mint MO-n, barki barmit mondjon, en ezt tapasztalom. Ruhazkodas szinten. Autot olcsobban veszel. Ami itt dragabb azok a szolgaltatasok, szorakozasi lehetosegek, kozos koltseg, auto biztositas. A lenyeg hogy haromszoros fizura kb ugyanakkora kiadasokkal lehet szamolni nagy atlagban.
Igen, otthon van Csok. Ha az jatszik nalad akkor persze mas a keplet
Én is éltem Angliában. Amit a 12-es írt 1200-1500 fontos fizetés az kb. a Tesco árufeltöltő, gyári munkás és hasonlók szintje, ami Magyarországon 150-200 ezret fizet.
Én gépészként dolgoztam mezőgazdasági cégnél és havi 2000-2500 fontot kerestem, illetve a nyári aratási időszak alatt, amikor túlórázni kellett 3000-et is. De pl. van olyan fuvarozó, vagy szaki (burkoló, festő) ismerősöm, aki havi 4-5 ezer fontot is megkeres. Meg tudom vannak akik pl. informatikusnak mennek Londonba, na ők se 1500 fontot keresnek ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!