Akartok még lakást vásárolni? Kerestek még? Csak egy felmérés :))
Nem, évek óta nem nézek lakást, inkább élek albérletben. Azok a lakások amik nekem helyben és minőségben megfelelnek, azok kb. 40 milliótól indulnak, és nem azért, mert nagyon az igényeim, hanem mert a valóságtól elrugaszkodott, ingyen hitellel kitömött piacon ilyen árak lesznek.
Van 20 millióm félretéve, van egy viszonylag olcsó albérletem, én inkább kivárom amíg jövőre borul a bili az elszálló hitelkamatokkal és elkezdenek lejjebb kúszni az árak... mármint a kommunista pártunk és kormányunk nem fogja fixálni addigra a lakások négyzetméterének árát is, ha már a hitelek kamataival megtette...
Ma olvastam egy cikket, hogy ha a törlesztőket fixálják amit akarnak és valószínűleg megteszik akkor az új lakás hitelek is kedvezőbbek lesznek ezáltal. Ergo többen tudnak majd lakást venni így megint felfelé mennek az árak. Mivel a hiteleket nem engedik bedőlni így nem lesz több eladó lakás a piacon így valószínűleg tovább drágul.
Gyűjtögetés nagy hátránya az infláció jelenleg az állampapír se ér semmit és jövőre sem fog így máshova kell fektetni.
#16: Csak 6 hónapig lesz "kamatstop".
Van inflációkövető állampapír, illetve külföldi devizában is lehet ám tartani a pénzt.
"Ma olvastam egy cikket, hogy ha a törlesztőket fixálják amit akarnak és valószínűleg megteszik akkor az új lakás hitelek is kedvezőbbek lesznek ezáltal"
Neeeem, dehogy. Ha a piaci kamat xy kondíciók mellett (hasra csapok) 7% lenne, de az állam fixálja 3%-ban, akkor tudod mi fog történni? Nem fognak hitelt adni. Senkinek. Nem fognak veszteségesen hitelezni senkit, hát ők sem hülyék. Maximum valahogy trükközni fognak a szabályozással, és csak kezdetben lesz kedvező kamatozású a hitel, vagy hasonló. Esetleg nem lesznek hajlandók hosszú távra fixált hitelt adni, arra játsszva, hogy a választások után úgyis eltörlik ezt a szabályt, ha nem akarnak tömeges bankcsődöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!