Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akartok még lakást vásárolni?...

Akartok még lakást vásárolni? Kerestek még? Csak egy felmérés :))

Figyelt kérdés

2021. dec. 22. 19:55
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
62%
#7 Valakinek nagyon savanyú a szőlő.
2021. dec. 23. 15:23
 12/25 A kérdező kommentje:
vki nem az alapról kezdte:( vki a főiskolát saját lakásban kezdi, vki ingázik egy önkormányzati lakásból :( csak annyi a különbség h még az egyiknek lehet gyermeke, a másik a lakástörlesztőre költ
2021. dec. 23. 19:44
 13/25 anonim ***** válasza:
És? Aki gazdag családba született az se tehet róla, hogy gazdag családba született, mint ahogy a szegény se arról, hogy ő pedig szegénybe.
2021. dec. 24. 08:29
 14/25 anonim ***** válasza:
50%
Jajj hagyjuk már ezt. Olyan csóró családból jöttem, hogy enni is alig volt mit. Most meg termelem a havi 2 milliót. Inkabb észen múlik, hogy ki viszi többre
2021. dec. 24. 09:10
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem, évek óta nem nézek lakást, inkább élek albérletben. Azok a lakások amik nekem helyben és minőségben megfelelnek, azok kb. 40 milliótól indulnak, és nem azért, mert nagyon az igényeim, hanem mert a valóságtól elrugaszkodott, ingyen hitellel kitömött piacon ilyen árak lesznek.

Van 20 millióm félretéve, van egy viszonylag olcsó albérletem, én inkább kivárom amíg jövőre borul a bili az elszálló hitelkamatokkal és elkezdenek lejjebb kúszni az árak... mármint a kommunista pártunk és kormányunk nem fogja fixálni addigra a lakások négyzetméterének árát is, ha már a hitelek kamataival megtette...

2021. dec. 25. 23:27
 16/25 anonim ***** válasza:

Ma olvastam egy cikket, hogy ha a törlesztőket fixálják amit akarnak és valószínűleg megteszik akkor az új lakás hitelek is kedvezőbbek lesznek ezáltal. Ergo többen tudnak majd lakást venni így megint felfelé mennek az árak. Mivel a hiteleket nem engedik bedőlni így nem lesz több eladó lakás a piacon így valószínűleg tovább drágul.

Gyűjtögetés nagy hátránya az infláció jelenleg az állampapír se ér semmit és jövőre sem fog így máshova kell fektetni.

2021. dec. 26. 00:12
 17/25 anonim válasza:

#16: Csak 6 hónapig lesz "kamatstop".

[link]

Van inflációkövető állampapír, illetve külföldi devizában is lehet ám tartani a pénzt.

2021. dec. 26. 00:17
 18/25 anonim ***** válasza:

"Ma olvastam egy cikket, hogy ha a törlesztőket fixálják amit akarnak és valószínűleg megteszik akkor az új lakás hitelek is kedvezőbbek lesznek ezáltal"

Neeeem, dehogy. Ha a piaci kamat xy kondíciók mellett (hasra csapok) 7% lenne, de az állam fixálja 3%-ban, akkor tudod mi fog történni? Nem fognak hitelt adni. Senkinek. Nem fognak veszteségesen hitelezni senkit, hát ők sem hülyék. Maximum valahogy trükközni fognak a szabályozással, és csak kezdetben lesz kedvező kamatozású a hitel, vagy hasonló. Esetleg nem lesznek hajlandók hosszú távra fixált hitelt adni, arra játsszva, hogy a választások után úgyis eltörlik ezt a szabályt, ha nem akarnak tömeges bankcsődöket.

2021. dec. 26. 00:24
 19/25 anonim ***** válasza:
15. Remélem a 20 milliódat kb. minimum az amerikai tőzsdén tartod indexalapban, különben elinflálódik ez a pénzed a fenébe a következő években, ahogy ha az eszközárak (ingatlan, részvény) inflációját nézzük az utóbbi években is sajnos rengeteget inflálódott a pénzed, ha nem ezekben volt.
2021. dec. 26. 08:43
 20/25 anonim ***** válasza:
Még MÁP+-ban van, mert optimális esetben jövőre felhasználnám (és nem akarok kockáztatni a tőzsdén ilyen rövid távon), de majd meglátjuk mi lesz.
2021. dec. 26. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!