Miért ilyen kibaaaa..drága egy lakás ?
" Egy év múlva már lakást vehetsz "
Csak akkor ha kb. agysebész vagy.
Amúgy be lehetne fejezni a hazudozást!!
Azt még az előző mesédre írtam.
A második hozzászólásoddal egyidőben írtam a válaszomat, amikopr még nem a írtál összeget.
Nézzed meg az időpontokat!
"Hiába dolgozom akár két helyen vagy találok ki bármit képtelenség hogy valaha összegyűjtsek annyi pénzt amiből lakást vehetnék vagy legalább egy alberletbe elkoltozzek."
Azért, mert úgy van kitalálva az adórendszer, hogy így adózol a legtöbbet. Munkavállalóként.
Mire elköltöd, kb. 90%-ot leadózol.
Ha más adózási formát választanál, az ötszöröse is megmaradna ennek a pénznek.
Szerintem csak annyi történt, hogy az elmúlt 10 évben szép csendben megváltozott az emberek életvitele, igényei. Aki eddig szülőkkel élt, saját lakást akar. Aki eddig 1,5 szobás panelben lakott, 2-3 szobás tágasabbat akar, aki meg lakásban lakott a belvárosban, az most kikívánkozik a kertvárosi családiházba.
Az elmúlt 10 évben felnőttek azok a tizenévesek, akik mást se láttak face, insta, meg hasonló médiákban, hogy ki milyen vagyonnal pózol, hát persze hogy ő is villantani akar valamit. Ha másért nem, önmagáért.
A lakás komoly státuszszimbólum lett és ez gyönyörűen látszik az árakon.
Igen, némileg köze van hozzá a kormánynak, építőiparnak, világkereskedelemnek is, de alapvetően mi hétköznapi emberek toljuk felfelé az árakat azzal, hogy MINDENKI saját lakást akar.
Nagyon sok fideszes dologgal nem értek egyet, de ehhez pont semmi köze a kormánynak. Nekem is minden ismerősöm vagy saját lakást akar, vagy már sajátban lakik. Tényleg nem tudnék olyat mondani, aki ne lépne le első adandó alkalommal a szőlői házból.
Basszus, ha a piacon mindenki paradicsomot akar venni, akkor durván ki fog lőni az ára, hiszen a zöldségesnek nem végtelen mennyiségű az árukészlete és ő is pénzből él: miért ne emelne árat, ha úgy is sorban áll a nép?
Kérdező, neked azt üzenem tanulj valami hiány szakmát. Ne erőből dolgozz, hanem ésszel.
Feküdj rá a németre, fél év alatt napi 1 órás tanulással simán felhozod magad egy hétköznapokban használható nyelvtudás szintjére. Nem ördögtől való 3-4-5 évet külföldön dolgozni, gyűjtögetni aztán itthon venni belőle egy lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!