Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért ilyen kibaaaa..drága...

Miért ilyen kibaaaa..drága egy lakás ?

Figyelt kérdés
Itthon fagyaskodom a 12 fokos lakásban anyámmal egy sajnos élhetetlen lakásban . Hiába dolgozom akár két helyen vagy találok ki bármit képtelenség hogy valaha összegyűjtsek annyi pénzt amiből lakást vehetnék vagy legalább egy alberletbe elkoltozzek. Maximum nagyon vidéken tudnék venni valamit de onnan meg a munkahely lenne a probléma . Ezt a mostani lakást nem lehet felújítani mert nem az enyém nekem semmi beleszólásom . Egyedül a 120 ezres albérletet se tudnám fizetni. Vagy bérelek egy szobát de akkor sem jutok sokkal előrébb maximum lesz ott fűtés de a pénzem is dobom ki az ablakon és ugyanúgy nem tudnék magamhoz senkit athivni . Raboljak bankot ? Sugar daddy? Egyszerűen nem találok megoldást .
2021. dec. 11. 19:33
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
54%

Sajnalom ez nem hangzik jol…

Hasonlo helyzetben voltam en is.

Irj reszleteket privatban hatha tudok jokat mondani…

2021. dec. 11. 19:42
 2/36 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos nagyon úgy áll a helyzet, hogy pár év múlva azt fogjuk emlegetni, hogy

"emlékszel, hogy 2021-ben még milyen olcsóak voltak a lakások?".

Köszönd ezt az okos állami vezetőknek.

2021. dec. 11. 19:44
 3/36 anonim ***** válasza:
34%

#1-es

Ne csajozzál!

2021. dec. 11. 19:45
 4/36 A kérdező kommentje:
Az a kis félretett pénzem is, ami van az infláció miatt szerintem fele annyit se fog érni vagy ki tudja . Konkrétan esélytelennek látom a boldogulást .
2021. dec. 11. 19:47
 5/36 anonim ***** válasza:
40%

Ma azok tudnak lakást venni, aki nettóba megkeresi legalább a 400at, és még így is évekbe telik összespórolni a pénzt, csak vegyünk alapul 15millió ft, ennyi ér jelenleg az amiben mi lakunk, most hirdetnek egyet 16ért, de teljesen felújítandót 14ért is kapni, spórolás megkerülhetetlen, ha meg van a fele összeg, kérheted a hitelt ha egyáltalán elbírálják.

Én két mérnököt ismerek kettejük pénze 700-800 között mozoghat, valamiből megvettek 12-ért egy házat, és úgy fel lett újítva konkrétan falaktól indulva, hogy elképesztő, és mindezt egy pár éves gyerek mellett.

Gondolom nem raboltak, és az nő is bár pályát tévesztett azzal a külsővel, de kaphattak annyi hitelt amiből készen lett a munka.

29 évesen én is itthon élek, nekem 8m megtakarítással, nem adnának olyan hitelt 210-230ezres jövedelemhez ami elegendő is lenne az itteni árakhoz, de ami ennél fontosabb, nem akarom magam 40 éves koromig adós rabszolgává tenni, autóm van, megveszem ami kell, a lakhatás meg..... ez van. Szülők is jól járnak mert adok a konyhára.

Albérlet helyett még az is jobb amiben most vagy, bérlés mellett soha nem lesz semmid, és csak 1 szobát bérelnél, atya isten.

Nőknek még mindig könnyebb elindulni egy másik úton, ha kitalálod mire gondolok, csak rámegy az önértékelésed, erkölcsöd, de legalább keresel, és munka mellett tudod csinálni.

2021. dec. 11. 19:52
 6/36 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy ahol most élek az lakhatatlan. Nem mennék bele a részletekbe, de nincs fűtés és társai még durvábbak is vannak, de meg leírni is szégyen és megalázó . Én nem nyúlhatok bele semmibe, mert nem az enyém. Parkapcsolatom nincs és csak ezért nem is szeretnék valakire ráakaszkodni. Viszont nyilván ketten könnyebb hitelt vagy albérletet fizetni. Anyám nem jönne velem sehova ragaszkodik ehhez a putri hoz, amiben élünk . Ő megkapta a szüleitől csak le lett szarva olyan szinten hogy a spórolt pénzem ramenne a felújításra ha nem több , én nem fogok látni belőle hasznot soha és azt se nagyon engedi hogy hozzanyuljak bármihez . Itt nem erről van szó főleg , hogy kivel lakom vagy kivel nem hanem a mostani állapot élhetetlen.
2021. dec. 11. 19:58
 7/36 anonim ***** válasza:
82%
Egyedül állónak szinte reménytelen lakást venni.A FideSS kormány csak a gyerekeseket ismeri el.
2021. dec. 11. 20:03
 8/36 anonim ***** válasza:
37%
Miért nem tanulsz nyelvet és mész el külföldre dolgozni? Egy év múlva már lakást vehetsz (nem bérelhetsz, vehetsz!) a fizetésedből Mo.-n.
2021. dec. 11. 20:05
 9/36 A kérdező kommentje:
Utolsó az lenne a kérdésem hogy hol ? Vagy milyen munkakörben? Kettő ismerősöm is él külföldön jó helyen és mégse tellik nekik azóta se semmire . Ugyanúgy fizeted ott is a lakbért, a kaja sokkal drágább meg minden más is .
2021. dec. 11. 20:08
 10/36 anonim ***** válasza:
68%
Ausztriába valamelyik turistaparadicsomba. Takarítani, felszolgálni, mosogatni. 2000 EUR-t minimum kapsz per hó, jobb helyeken többet is, de oda ajánlással lehet csak bekerülni.
2021. dec. 11. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!