Miért mondják vissza ilyen sokan most az ingatlanjuk
értékesítését?
Figyelt kérdés
Mi jó néhány lakást megnéztünk már, és 90%-a visszamondta és mégsem szeretné eladni az ingatlanját. Egy páran arra hivatkoztak, hogy nem találtak másik házat, lakást ami megfelelt volna. De van aki csak indok nélkül, még a megtekintés előtt lemondja. Ennyire lehetetlen ma már ingatlanhoz jutni? Ti is jártatok már így?
Annyival még kiegészíteném hogy nekem a jelenlegi helyzet eléggé hasonlít a 2008-as válság előtti állapotra. Akkor Medgyesi elvtárs 100 napos programja ásta meg a költségvetés sírgödrét most az orbán féle választási túlköltekezés. Emellett ott a brutál államadósság, költségvetési hiány. 2008-ban erre a szar helyzetre jött egy nemzetközi válság amitől az ország földbe állt, jött az IMF. Ha most is bejönne egy globális krach akkor mi megint ugyanígy járnánk, jönne az IMF,onnantól pedig ők diktálnak. Ezzel az összes családokat érintő kedvezmény(az adókedvezmény is) menne a levesbe azt ugye tudjátok. Ugye nem kell ragoznom tovább hogy ez milyen hatással lenne az ingatlanpiacra...
2021. dec. 11. 05:32
12/17 anonim válasza:
Én ilyennel még nem találkoztam. Viszont házat keresünk, azt látom, hogy mindenkiben nagy a bizonytalanság, hogy fog-e a pénzéért találni olyat, amilyet szeretne. Annyira hirtelen lódultak meg az árak, hogy már néhány hónaptól is tart az ember, hogy ő eladja 55 millióért a vityillóját, amiért most még kaphat esetleg valamit, de 2-3 hónap múlva már kitudja.
Szeretném azt hinni, hogy az emberek óvatosabbak a hitelekkel is az alapkamat emelkedése miatt, de nem hiszem...
2021. dec. 11. 11:52
13/17 anonim válasza:
"Egy páran arra hivatkoztak, hogy nem találtak másik házat, lakást ami megfelelt volna."
És ezt nem tudod elfogadni? Nem tud hova menni, ezért teneked se tudja majd odaadni az ingatlant...
2021. dec. 11. 14:12
14/17 anonim válasza:
Mi most adtuk el egy lakast,de lehet nem kellett.volna,olyan inflacio jon,hogy a bankban elertektelenedik a penz, az ingatlanban meg megmarad. 🤨
2021. dec. 11. 14:44
15/17 anonim válasza:
A családban is van egy örökölt budai cs. ház amit pont az infláció miatt "nem tudunk eladni", mivel havonta kb. egy millióval emelkedik az ára.
2021. dec. 11. 15:12
16/17 anonim válasza:
#14 Senki nem tudja biztosan hogy mit hoz a jövő. Lehet hogy orbánék a török utas gazdaságpolitikát folytatják majd a választások után is, ez esetben a forintnak annyi. A törököknél is már mindent euróban vagy dollárban mérnek hiába a líra a fizetőeszköz. Az is lehet hogy megpróbálják majd elkerülni a teljes összeomlást és lesz egy brutális, Bokros-csomag kaliberű megszorítás. Az is aranyos lesz ha úgy lesz. Aki azt hiszi hogy az ingatlanárak csak nőni tudnak az hatalmasat téved. Ne felejtsük el hogy a lakáspiac az elmúlt években ingyenpénzekkel, ingyenhitelekkel volt aládúcolva. Nem biztos hogy ez örökké így fog maradni. Az ingatlan hosszú távon jó befektetés, de jelenleg ember nincs a földön aki meg tudná mondani hogy 5 év múlva hogy jön ki végül a matek egy ma vett ingatlannál. Az biztos hogy aki mostanában vett minimál önerővel, max hitellel 45-ért panelt abban az üzletben benne van a nagy bukta lehetősége ha lefordul az ingatlanpiaci ciklus. Szóval aki mostanában vágna bele az ingatlanbefektetősdibe nulla tapasztalattal, teljesen fogalmatlanul az számoljon azzal hogy lehet hogy éveken keresztül izzadhat majd egy rossz döntés miatt. Ti ha már eladtatok akkor szerintem tegyétek a pénzt (kamu)inflációkövető állampapírba, azzal mérsékelhetitek a reálveszteséget. Persze ha a fidesz csinál egy államcsődöt akkor az 100% bukó. Ez van, nehéz most okosnak lenni.
2021. dec. 11. 15:23
17/17 anonim válasza:
Sajnos abban van igazság amit fentebb is írtak. Egyszerűen annyira mennek el az árak, hogy ma eladod az ingatlanod, holnap már nem tudsz venni az árából másikat.
Én most vettem lakást, még nincs fél éve. Gyakorlatilag kényszerből, mert ahogy alakultak a dolgok féltem, hogy kiárazódok a piacról. Összes ismerősöm így van ezzel.
Akik meg lakásokat nézegettek, hogy vásárolnának, szinte mind lemondtak róla és elnapolták. Aztán nekiálltak inkább a meglévőt újítani, rendbetenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!